Flottielje zeilvakantie Corsica

voor anker in Rondinara met de Corsica flottielje

Flottielje zeilen Corsica, vanuit Portisco, Sardinië
zomer 2019 in de maanden juni, juli, augustus en september


We bieden u een nieuwe unieke flottielje bestemming aan: flottielje zeilen in Corsica met Nederlandse begeleiding, deze flottielje hebben we zelf 5 jaar begeleid!
Vanaf 2016 begeleiding door een nieuw enthousiast stel.

Combinatie van Corsica en Sardinië, geniet van de prachtige omgeving, mooie baaien, heerlijk zeilen met goede wind en de voortreffelijke Franse en Italiaanse keuken.

Klik hier voor de gemeten windkracht en windrichting in Corsica en Sardinie!

Flottielje zeilvakantie in Corsica.

Corsica en Sardinië zijn prachtige gebieden om te zeilen, goede wind en mooie baaien met zandstranden wisselen elkaar af. Ook interessante steden zoals Bonifacio en Porto Veccio bevinden zich nabij. Ideaal voor families met kinderen die kunnen genieten op de strandjes en heerlijk kunnen zwemmen vanaf de boot.

We bieden in juni, juli, augustus en september 2-weeksen tochten aan.

De start is vanuit Portisco, Sardinië, wat goed te bereiken is. Per vliegtuig of met eigen auto en de ferry.

De zeiltocht ziet er globaal als volgt uit:
Na ongeveer 2 dagen maken we een korte oversteek en lopen de eerste plek op Corsica aan. Vervolgens verblijven we ongeveer 1 week in Corsica waarna we langzaam aan via de Maddalena Archipel bij Sardinië weer terugzeilen naar Portisco.

Bonifacio is een unieke ervaring, het is prachtig om met uw eigen zeiljacht tussen de krijtrotsen de diepe natuurlijke fjord binnen te varen. Na een paar dagen van rust in de ankerbaaien vaart u hier de hectiek binnen met vele toeristen en luxe megajachten.
Langs de kade liggen de cafés, restaurants en winkels op u te wachten.
De oude vestingstad met smalle steegjes bevindt zich vlakbij op een kwartiertje wandelen en biedt veel fotomomenten.

Op ongeveer 1 uur varen vanaf Bonifacio liggen de Lavezzi eilanden, een prachtig beschermd natuurgebied van Corsica waar u tussen enorme afgesleten rotsen kunt ankeren om te genieten van een lunch en zwemstop. Het is er wel toeristisch maar vanaf uw eigen zeiljacht een unieke ervaring.

Golf de Sant’Amanza is een diepe baai met krijtrotsen en aan het einde een mooi zandstrand waar we vlak voor het strand ankeren. Op het strand is er gelegenheid om een surfplank of catamaran te huren voor degenen die even actief willen ravotten.
’s-Avonds kunt u eten in een beach restaurant, waar ze heerlijke gerechten serveren maar uiteraard kunt u ook zelf aan boord een maaltijd bereiden en van de prachtige omgeving genieten.

Rondinara is een prima lunchstop wanneer we onderweg naar Porto-Veccio varen. Deze ronde baai heeft een fijn wit zandstrand en turkoois glashelder water wat direct uitnodigt om een duik te nemen.

Porto-Veccio is een oude vestingstad die aan het einde van de diepe baai ligt. U kunt er voor anker liggen of als er plek is in de moderne marina. Vandaar is het een wandeling van 15 minuten naar het oude centrum wat hoog boven de marina uit torent, In het oude centrum zijn vele restaurants, winkels en culturele dingen te bezichtigen.

Ten Noorden van Porto-Veccio bevindt zich een mooie baai Pinarellu genaamd. Een fijn wit zandstrand met dennenbomen en enkele restaurants liggen te wachten op uw bezoek.
Hier ankeren we op een diepte van ongeveer 5 meter op een uitstekende zandbodem. De actieve zeilers kunnen er ’s-morgens een heerlijk rondje joggen en genieten van de prachtige natuur en het uitzicht op de flottielje groep met zeiljachten.

Na een zeiltocht van ongeveer 15 mijl zijn we weer terug in de Maddalena archipel waar we voor anker kunnen bij Santa Maria, Budelli of een andere prachtige baai.

Vervolgens zeilen we nog een paar dagen langs de Costa Smeralda en kunnen eventueel ook richting het zuiden nabij het bijzondere eiland Tavolara.
Uiteraard afhankelijk van het weer kiezen we weer een mooie ankerbaai.

Deze 14 daagse zeiltocht biedt aan ieder interessante mogelijkheden en de afstanden wisselen elkaar af en bedragen tussen de 10 en 25 mijl.
In de maanden juni, juli, augustus en september hebben we vaste data wanneer we starten.

Ankeren in Corsica en Sardinië
Houdt er rekening mee dat de meeste baaien ook door zwemmers vanaf het strand worden gebruikt. Het is daarom verboden dicht bij het strand te motoren. Gaat u met de bijboot aan wal, roeit u dan zoveel mogelijk in deze gebieden.

Naast de 14 daagse Corsica flottielje kunt u ook meezeilen met de Sardinië flottielje. In 2011 zijn we met deze flottielje gestart. De afgelopen seizoenen waren ook  een groot succes!!
We hebben van half juni tot half september gevaren waarbij de kindervakantie periode als snel volgeboekt was. We varen dan met maximaal 10 schepen. Sardinië is een heel bijzonder zeilgebied, wij vinden dit het Caribische gebied van Europa.

Zeilen in gezelschap op uw eigen jacht ...
Wilt u in 2019 met ons mee flottielje zeilen in Corsica of Sardinië? Boek dan zo snel mogelijk, want dan heeft u alle keus voor het zeiljacht en krijgt u de hoogste korting!

Bent u niet aan de schoolvakanties gebonden, dan zijn de maanden juni, eind augustus / begin september heerlijk om te zeilen in Sardinië. Het is lekker rustig, maar wel al mooi weer. Maar ook dan is het verstandig om op tijd te boeken. U heeft dan nog alle keus en de hoogste korting. U kunt met ons mee vanaf 15 juni!!

Probeer eens een Stand Up Paddle board tijdens uw flottielje vakantie in Sardinië!
Stand Up Paddle ook wel SUP is een prachtige manier om meer van de omgeving te ontdekken en tegelijkertijd actief bezig te zijn, ook ideaal voor de jongelui.

Corsica flottielje 20 juli is een hele geliefde en populaire 2 weekse flottielje. Afgelopen jaar was deze Corsica flottielje als eerste volgeboekt dus als u interesse heeft in deze 2 weekse, laat het dan zsm weten.

De Global Yacht Flottielje

Wij kunnen beschikken over een groot aantal zeiljachten in Sardinië. De lengte van de jachten ligt tussen de 30 en 50 voet met 2 tot 5 cabines, van verschillende ontwerpen en modellen. We zijn er zeker van het schip te vinden wat u zoekt. Let wel op de periode, de Italianen gaan graag allemaal tegelijk met vakantie en dat is altijd in augustus.

Het weer en de wind omstandigheden in het zuiden van Corsica zijn het meest constant.
Er zijn twee winden die verantwoordelijk zijn voor de prachtige zeil omstandigheden; de Sahara wind en de Maestrale wind. De Maestrale waait meestal langs de westkust, en kan op enkele dagen tot een zeer krachtige W tot NW wind uitgroeien. Terwijl langs de oostkust een S tot SE wind de overhand heeft.

Jaargetijden Corsica: In maart begint de lente alweer die in mei overgaat in een vroege zomer en in juni kan men genieten van zomerse temperaturen overdag en koele avonden. Juli en augustus zijn de meest warme maanden. Ook in de maanden september en oktober kan men nog volop genieten van de laatste zomerse temperaturen.

Klimaat:
Het klimaat is subtropisch en maritiem. Corsica heeft lange, droge zomers en milde, vochtige winters met mogelijkheid op sneeuw in de hogere gebieden in het binnenland. De gemiddelde temperaturen liggen tussen 14° C en 20° C, waardoor de temperaturen in de zomer in het bijzonder in het kustgebieden ongeveer rond de 30° C liggen. In de hoger gelegen delen en in het binnenland van het eiland kunnen de zomer temperaturen zelfs de 40° C bereiken. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond 8° C. In de berggebieden kan de temperatuur tot onder de nul dalen. In de lente en de herfst liggen de temperaturen tussen 13° C en 16° C.

Mei Juni Juli Augustus September Oktober
Gem. lucht temp. 16,5 20 22 24 22 19,4
Max. temp. 30 30 35 35 33 30
Gem. zeewater temp. 16 19,8 21 23,5 22 20,1


U kunt ook flottielje zeilen in:

  • Turkije, vanuit Orhaniye en Gocek / Fethiye. Wij hebben de flottielje in Turkije persoonlijk begeleid van 2006 tot 2011.
  • Kroatië, vanuit Zadar / Sukosan, Pula en Trogir.
    Wij werken samen met onze partner in Kroatië, de flottielje begeleiding is Nederlands.
  • Griekenland, vanuit Lefkas, Athene en Corfu. Leuke verschillende routes.
  • Spanje, vanuit Mallorca, deze NIEUWE flottielje hebben we zelf begeleid van 2016 tot 2018. Nu vaart een leuk Nederlands stel met hun eigen zeiljacht met u mee.
  • Italië, vanuit Sardinië, deze BIJZONDERE flottielje hebben we zelf begeleid van 2011 tot 2016. Sinds 2016 begeleid een heel enthousiast stel deze flottielje.
  • Frankrijk, vanuit Sardinië, ontdek Corsica en Sardinië 2 bijzondere eilanden.


Heeft u zin in een heerlijke zeilvakantie? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Stuur een email naar contact@global-yacht.nl
of ga naar het contactformulier
of bel ons 06 20553904