Flottielje zeilvakantie Griekenland

Griekse molen bij ondergaande zon

Flottielje zeilvakantie met uw gezin in Griekenland

Flottielje zeilen in Griekenland, zeilen in Griekenland is altijd al de droom geweest van veel zeil liefhebbers vanwege de eilanden en goede wind.

Wij hebben een aantal hele leuke Nederlandse flottieljes in Griekenland:

 • Flottielje zeilen vanuit Lefkas voor de minder ervaren zeiler. Ideaal als u voor het eerst flottielje wilt gaan zeilen.
 • Flottielje zeilen vanuit Athene voor de zeiler die wat meer wil.
 • Flottielje zeilen vanuit Corfu, "gastvrij en ongerept". Prachtige 1-weekse zeiltocht.
 • Flottielje route naar Zakynthos, de schildpadden flottielje. Unieke 2-weekse tocht.

Klik hier voor een video impressie van zeilen in Griekenland.

Flottielje Griekenland, vanuit Lefkas,  Athene en Corfu

Zeilers die het beste uit hun vakantie willen halen kiezen voor een flottielje om verschillende redenen. Een helpende hand bij lastige situaties is een prettig idee, maar ook de gezelligheid en het sociale aspect spreken de meer ervaren zeilers aan ondanks dat ze vaker in de regio hebben gevaren.
Eigenlijk dus een goede mix tussen vrijheid van uw eigen zeiljacht en de ondersteuning en advies van de flottielje begeleiding.
Heeft u al een keer op een zeiljacht gevaren als schipper, zelfstandig of in flottielje dan kunt u mee flottielje zeilen in Griekenland.
Aan het einde van een heerlijke zeildag is het afmeren met de achterkant naar de kade soms lastig maar de schipper van de flottielje leiding kan u helpen.

Flottielje zeilen in Griekenland voor koppels, vrienden of families met kinderen.

Het is een populaire vakantie keuze voor koppels, vrienden en families. Tijdens de schoolvakanties zijn er meestal andere families in de flottieljes, dus het is ook leuk voor de kinderen. Elke avond zien ze hun vriendjes en vriendinnetjes weer in de haven.

Flottielje begeleiding met veel vrijheid.
De ervaren flottielje begeleiders, Nederlands sprekend zeilen dezelfde route met hun jacht en helpen u met alle voorkomende zaken. Zoals bijvoorbeeld tips over het ankeren, de weerberichten, hoe u de route het beste kunt varen en waar goede en leuke restaurants zijn.
Kortom iemand die het gebied kent. U kunt de leukste bezienswaardigheden onderweg bezoeken! De vloot is met maximaal 10 flottielje schepen zodat we ook in de kleinere haventjes aan kunnen meren.
De routes zijn georganiseerd zodat u de beste plaatsen bezoekt maar er is altijd de mogelijkheid om zelfstandig te zeilen. Stop voor een lunch, zwemmen en een picknick in een prachtige baai. Geniet van de goede wind in de middag om heerlijke te zeilen voordat de ligplaats voor de nacht in een levendige Griekse haven wordt opgezocht. ’s-Avonds kunt u van uw zeiljacht afstappen op een kade vol met bars en taverna's.

De zeilvakanties starten op zaterdag en eindigen op zaterdag. Uiterlijk 17.00 uur ligt het zeiljacht voor u klaar. Bij de check in wordt alles nagelopen en toegelicht. Uitchecken gebeurt meestal op vrijdagmiddag omdat de vlucht de volgende dag al weer vroeg vertrekt. Natuurlijk kunt u na die controle nog op juw zeiljacht slapen.

Wat neemt u mee?

Naast badkleding en zomergoed raden we aan om voor de avonden in ieder geval ook een lange broek en bijvoorbeeld een sweater mee te nemen. Voor alle seizoenen geldt dat er wel eens een drup water kan vallen (in het voor- en naseizoen natuurlijk wat meer). Met een zeiljack kunt u prima volstaan. Omdat er op eenzeil jacht nou eenmaal geen linnenkasten zijn die ruimte bieden aan grote koffers, zijn opvouwbare tassen de beste oplossing voor de bagage.

Hoe is het weer?

Het Ionische gebied heeft een perfect klimaat voor zeilliefhebbers. De zon schijnt uitbundig en de wind blijft vaak, maar niet altijd bij 4 beaufort hangen. In de ochtenden waait het minder, in de middagen trekt de wind meestal wat aan. Hieronder staat een overzichtje over de weersomstandigheden om je een idee te geven wat je kunt verwachten.

Mei Juni Juli Augustus September Oktober
Dagtemperatuur 24 28 31 32 28 23
Zonuren 10 11 12 11 9 7
Temperatuur water 18 21 24 25 24 22
Dagen regen 4 2 1 1 4 7


De schepen
Wij varen op verschillenden typen jachten, variërend van 30 tot 51 foot. De zeiljachten zijn zeer luxe uitgevoerd. Hieronder een opsomming van de voorzieningen die u op vele jachten aantreft:
•douche (zowel binnen als buiten)
•bimini om u beschutting tegen de zon te bieden
•koelkast
•rolgrootzeil of hijsgrootzeil en rolgenua
•GPS, kleuren kaartplotter, marifoon, snelheids- en dieptemeter
•stuurautomaat
•vaste inklapbare teakhouten / aluminium loopplank
•bijbootje de zogenaamde dinghy of rib
•bediening van de electrische ankerlier vanuit de kuip
•MP-3 speler met boxen binnen en buiten
•Kuipkussens
•Dubbele stuurwielen

U kunt ook flottielje zeilen in:

 • Turkije, vanuit Orhaniye en Gocek / Fethiye. Wij hebben de flottielje in Turkije persoonlijk begeleid van 2006 tot 2011.
 • Kroatië, vanuit Zadar / Sukosan, Pula en Trogir.
  Wij werken samen met onze partner in Kroatië, de flottielje begeleiding is Nederlands.
 • Griekenland, vanuit Lefkas, Athene en Corfu. Leuke verschillende routes.
 • Spanje, vanuit Mallorca, deze NIEUWE flottielje hebben we zelf begeleid van 2016 tot 2018. Nu vaart een leuk Nederlands stel met hun eigen zeiljacht met u mee.
 • Italië, vanuit Sardinië, deze BIJZONDERE flottielje hebben we zelf begeleid van 2011 tot 2016. Sinds 2016 begeleid een heel enthousiast stel deze flottielje.
 • Frankrijk, vanuit Sardinië, ontdek Corsica en Sardinië 2 bijzondere eilanden.


Heeft u zin in een heerlijke zeilvakantie? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Stuur een email naar contact@global-yacht.nl

of ga naar het contactformulier
of bel ons 06 20553904