Flottielje zeilvakantie Sardinië

voor anker in Lavezzi met de Sardinie flottielje

Flottielje zeilen Italië, vanuit Portisco, Sardinië
Afgelopen zomers van 2011 tot 2016 in de maanden juni, juli, augustus en september hebben we zelf deze flottielje begeleid. Vanaf 2016 werken we met een gezellig, leuk en heel enthousiast Nederlands stel.

Dit is de allermooiste flottielje in de Middellandse zee!

Geniet van de prachtige omgeving, mooie baaien, heerlijk zeilen met goede wind en de voortreffelijke Italiaanse keuken.


We varen elke week vanaf 15 juni met een 1-weekse of 2-weekse zeiltocht. Indien u 2 weken wilt zeilen vaart u een andere route in de 2e week!

Naast de normale flottielje route is er een unieke Corsica flottielje, deze start slechts éénmaal per seizoen met beperkt aantal plekken: (iedereen vaart dan 2 weken mee)
2 weekse special naar Corsica op 20 juli!

Probeer eens een Stand Up Paddle board tijdens uw flottielje vakantie in Sardinië!
Stand Up Paddle ook wel SUP is een prachtige manier om meer van de omgeving te ontdekken en tegelijkertijd actief bezig te zijn, ook ideaal voor de jongelui.


Wil je direct meer weten, stuur ons een mail,     bel ons  of  stuur een chat!Chat met ons

Flottielje zeilvakantie vanuit Portisco, Sardinië. Kom zeilen in de Carieb van Europa!

Flottielje zeilen in Sardinië, er is geen betere manier om het echte Sardinië te ontdekken: de mooiste stranden en baaien van de Costa Smeralda liggen op u te wachten om ontdekt te worden. De flottielje leiding laat u genieten van een prachtige cruise in de Middellandse Zee van de Costa Smeralda naar Zuid-Corsica.
Dit is de perfecte bestemming voor uw volgende zeilvakantie, kom zeilen in Sardinië.

Klik hier voor de gemeten windkracht en windrichting in Sardinie!

Global Yacht selecteert zorgvuldig de beste luxe jachten, zeilboten en catamarans voor u in Sardinië.

Onze flottielje basis in Sardinië - is Portisco en ligt in het noord oosten in de Costa Smeralda. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een zeilcruise in dit ongerepte gebied. De basis is zeer goed te bereiken via vliegveld Olbia. Met de taxi bent u in een kwartier bij uw schip.

Portisco is de hoofdbasis
Portisco is gelegen in aan de prachtige "Costa Smeralda", tussen Porto Cervo en Porto Rotondo op slechts 15 minuten afstand van Olbia Airport. Marina di Portisco is een natuurlijke groene baai en is ideaal voor het zeil toerisme en biedt een verscheidenheid van diensten in een warme en gastvrije omgeving.

De Global Yacht Flottielje
Wij kunnen beschikken over een groot aantal zeiljachten in Sardinië. De lengte van de jachten ligt tussen de 30 en 50 voet met 2 tot 5 cabines, van verschillende ontwerpen en modellen. We zijn er zeker van het schip te vinden wat u zoekt. Let wel op de periode, de Italianen gaan graag allemaal tegelijk met vakantie en dat is altijd in augustus. Wilt u ook in augustus gaan zeilen, boek dan zo vroeg mogelijk. Boekt u voor het einde van 2018 dan krijgt u ook nog eens de hoogste korting.

klik hier voor de prijslijst van de schepen die u kunt huren vanuit Portisco.

Onze flottielje is geschikt voor iedereen die van zon, zeilen en de zee houdt. Echter dit zeilgebied vereist wel enige zeilervaring en kennis van navigatie. Het gebied is niet geschikt voor de beginnende zeiler.

Flottielje zeilen in Sardinië is niet te vergelijken met andere flottielje gebieden. Omdat er zoveel mooie baaien zijn overnachten we 4x op eigen anker. 2x in de week zult u zelf moeten koken, de andere keren eten we in een restaurant voor degene die dit leuk vinden. Wij ervaren dat onze klanten het heel bijzonder vinden om te overnachten in een natuurlijke baai en aan boord te eten! En voor degene die het leuk vinden spreken we op het strand af om onder het genot van een drankje de zeilavonturen te bespreken en naar de prachtige zonsondergang te kijken. Halverwege de week liggen we in een stadje waar weer inkopen gedaan kan worden, souvenirs gekocht kunnen worden, etc. Daarnaast liggen we ook vaak in de buurt van een dorpje waar een lokale markt te bezoeken is.

Wij kennen het gebied en brengen u op de mooiste plekken. U hoeft alleen maar te genieten!!

Hier kunt u een filmpje bekijken van de briefing in Sardinië.

Let op, in Italië is een vaarbewijs vereist. Zonder vaarbewijs kunt u in Italië geen zeiljacht huren.

Klik hier voor de Flottielje route in Sardinië (voorbeeld route)
Vaart u 2 weken mee dan vaart u 2 verschillende routes, de route voor de 2e week vindt u onder de eerste route.

Zee, luxe, nachtleven

Porto Cervo is vandaag het symbool van de Costa Smeralda, van luxe toerisme en vips, van trendy cafés, restaurants en jachten, maar ook als bevoorrechte plaats van ontmoetingen met de internationale jetsetters.

Hoewel de kustlijn van Sardinië een buitengewone zeilbestemming is met honderden afgelegen baaien, idyllische stranden en dramatische rotsformaties, kiezen veel zeilers voor Griekenland. Sardinië beschikt over een aantrekkingskracht voor velen door de diversiteit van haar kustlijn; van de duinen van de Costa Verde tot aan de smaragd groenen baaien en spectaculaire kliffen van Cala Gonone. Volop afwisselende omgevingen.

Opvallend aan de fantastische Costa Smeralda zijn de magische stranden en een systeem van dorpen gebouwd volgens een gedetailleerd stedenbouwkundig plan. Het gebied is een luxe toeristische bestemming waar zeer vermogende Europese en Arabische VIP’s in de zomer een bezoek brengen.

Het weer en de wind omstandigheden in het noorden van Sardinië zijn het meest constant. Dat betekent dat de meeste zeilers aan de Costa Smeralda zijn te vinden. De Costa Smeralda is ook een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde Maddalena eilanden op de weg naar het Franse eiland Corsica te verkennen. Er zijn twee winden die verantwoordelijk zijn voor de prachtige zeil omstandigheden; de Sahara wind en de Maestrale wind. De Maestrale waait meestal langs de westkust, en kan op enkele dagen tot een zeer krachtige W tot NW wind uitgroeien. Terwijl langs de oostkust een S tot SE wind de overhand heeft.

Jaargetijden Sardinie: In maart begint de lente alweer die in mei overgaat in een vroege zomer en in juni kan men genieten van zomerse temperaturen overdag en koele avonden. Juli en augustus zijn de meest warme maanden. Ook in de maanden september en oktober kan men nog volop genieten van de laatste zomerse temperaturen.

Klimaat:
Het klimaat is subtropisch en maritiem. Sardinië heeft lange, droge zomers en milde, vochtige winters met mogelijkheid op sneeuw in de hogere gebieden in het binnenland. De gemiddelde temperaturen liggen tussen 14° C en 20° C, waardoor de temperaturen in de zomer in het bijzonder in het kustgebieden ongeveer rond de 30° C liggen. In de hoger gelegen delen en in het binnenland van het eiland kunnen de zomer temperaturen zelfs de 40° C bereiken. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond 8° C. In de berggebieden kan de temperatuur tot onder de nul dalen. In de lente en de herfst liggen de temperaturen tussen 13° C en 16° C.

Mei Juni Juli Augustus September Oktober
Gem. lucht temp. 16,5 20 22 24 22 19,4
Max. temp. 30 30 35 35 33 30
Gem. zeewater temp. 16 19,8 21 23,5 22 20,1

De Maddalena eilanden met zijn kristalhelder water, roze zand, een reeks baaien en rotsen, blauwe kliffen die opduiken uit de diepe zeebodem, en vele intense kleuren. De Maddalena eilanden zijn een must voor iedereen die de schoonheid van het zeilgebied in Noord Sardinië wil ontdekken.

U kunt ook flottielje zeilen in:

  • Turkije, vanuit Orhaniye en Gocek / Fethiye. Wij hebben de flottielje in Turkije persoonlijk begeleid van 2006 tot 2011.
  • Kroatië, vanuit Zadar / Sukosan, Pula en Trogir.
    Wij werken samen met onze partner in Kroatië, de flottielje begeleiding is Nederlands.
  • Griekenland, vanuit Lefkas, Athene en Corfu. Leuke verschillende routes.
  • Spanje, vanuit Mallorca, deze NIEUWE flottielje hebben we zelf begeleid van 2016 tot 2018. Nu vaart een leuk Nederlands stel met hun eigen zeiljacht met u mee.
  • Italië, vanuit Sardinië, deze BIJZONDERE flottielje hebben we zelf begeleid van 2011 tot 2016. Sinds 2016 begeleid een heel enthousiast stel deze flottielje.
  • Frankrijk, vanuit Sardinië, ontdek Corsica en Sardinië 2 bijzondere eilanden.

Heeft u zin in een heerlijke zeilvakantie? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Stuur een email naar contact@global-yacht.nl
of ga naar het contactformulier
of bel ons 06 20553904