Zeiljacht huren Marmaris

afgemeerd in Turkse baai

Zeilvakanties in Turkije
Kenmerk van zeilen in Turkije is dat het zelfs in het hoogseizoen nog relatief rustig is op het water. U vindt altijd wel een mooie ankerplek in één van de honderden ongerepte baaien. Gastvrijheid is het levensmotto van de Turken! Marmaris is een prachtig gebied voor de zeiler, met minder ervaring raden wij u aan deel te nemen aan de flottielje.

Zeilen in Turkije.
Start vanuit Marmaris waar u nog eerst even van deze Turkse stad kunt geieten! Vanuit Marmaris kunt u ook deelnemen aan een aantal leuke flottieljes.

Zeilen in Turkije vanuit Marmaris, toeristisch en betoverend.

Marmaris is de thuisbasis van de grootste charter vloot in Turkije maar als gebied staat het bij ons op een lagere plaats dan Bodrum en Fethiye en wel om twee redenen. Ten eerste duurt de transfer van de luchthaven iets langer. Ten opzichte van 40 minuten voor de andere twee. Ten tweede als u de prachtige natuurlijke haven verlaat moet u naar het Westen of naar het Oosten en in beide gevallen is het niet eenvoudig om een rondcruise te maken. Het is een heen en weer waarbij de Westelijke optie volgens ons een lichte voorkeur heeft.

zeilvakantie keuzes:

ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de ongerepte kustlijn van Zuid-Turkije. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases langs de "Turquoise kust" - kies uit de vaargebieden hieronder.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken. Wij bieden 2 flottieljes in Turkije - Marmaris en Gocek / Fethiye.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande Turkse gulets zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.

Zoek uw zeiljacht voor een fantastische vakantie:

Marmaris, het centrum van de Turquoise Kust.

Als u naar het Westen vaart zijn de afstanden tussen de baaien van gemiddelde afstand en is het eenvoudig om een mooie tocht te maken zonder te veel planning. Op de West route kunt u naar de fantastische Gerbekse baai, Serce, Kalakoy en Bozborun.
Als u richting het Oosten vaart ontmoet u de Dalyan delta (erg interessant voor een excursie) daarna volgt een iets langere trip naar de Golf van Fethiye, en dezelfde weg terug. Als u daarheen wilt varen kunt u beter in Fethiye starten.

Start uw zeilvakantie vanuit Marmaris in het midden van de "Turquoise Kust.

Ondanks deze aandachtspunten is Marmaris een levendige stad met een van de beste bazaars die u langs deze kust aantreft en zeer veel restaurants die concurreren om zaken te doen. Degenen langs de boulevard zijn overzichtelijker maar het prijsverschil maakt het waard om eens rondom de bazaar te kijken. We kunnen Neighbours en Caria speciaal aanbevelen, beiden langs de boulevard niet ver van het bruggetje bij de haven. In de bazaar zijn meerdere restaurants waaronder met de keuken uit Anatolia. Uitleggen hoe u daar het beste kunt komen is vrij lastig maar u vindt het wel. Bar straat is precies wat zijn naam eer aan doet en de hoeveelheid aan nachtclubs die muziek maken met veel decibellen kunt u zelfs helaas aan het eind van de haven horen.

Wij hebben zelf gedurende 6 jaar de flottielje in Fethiye begeleid waarbij we om de week naar Marmaris zeilden en kunnen u alles vertellen over dit fantastische vaargebied. Bel ons gerust.

Ervaring

Voor het individueel huren van een jacht is het een vereiste dat minimaal één opvarende goede ervaring heeft als schipper op een kajuitzeiljacht. Hij of zij moet alle handelingen op een jacht kunnen uitvoeren en onder alle omstandigheden met kennis van zaken beslissingen kunnen nemen (navigatie, marifoonbediening, haven en anker manoeuvres, kennis van het vaarreglement, etc.).
Wilt u liever in groepsverband zeilen, dan kunt u zich aansluiten bij onze flottieljes. Wij bieden ook een aantal leuke flottieljes aan vanuit Marmaris.
Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Om naar Marmaris te gaan vliegt u het beste naar Dalaman. Voor een ticket moet u ongeveer 350 euro per persoon rekenen. Uiteraard regelen wij de transfer voor u als u dat wilt.
Bel of mail ons gerust als u specifieke vragen heeft.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Turkije en onze Turkse bestemmingen vindt u hier.

Heeft u zin in een heerlijke zeilvakantie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Stuur een email naar contact@global-yacht.nl

of ga naar het contactformulier
of bel ons 06 20553904
of zoek zelf uw zeiljacht: