Meezeilen Griekenland


meezeilen op Noordroute vanuit Kos

Een route in noordelijke richting naar Kalymnos, Leros en Patmos.

Heerlijk zeilen met gegarandeerd goed weer. Een ideaal begin om Griekenland te leren kennen.
Van mei tot en met oktober varen we elke week vanuit Kos langs de twaalf eilanden van de Dodekanesos.

Keuze uit 3 verschillende routes.

Heerlijk genieten op deze mooie zeilroute met andere leuke gasten aanboord

Dag 1:
Op de luchthaven van Kos word je opgewacht door een van onze bemanningsleden, die je met een bus je naar de nieuwe Luxe marina Kos brengt. Hier liggen de Zeiljachten afgemeerd.
De meeste meezeilers komen met de avond vlucht aan. Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutjes in en krijg je eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. 
Indien je met de ochtendvlucht al op Kos aankomt, kan je je tas bij de Marina opbergen en alvast het eiland verkennen of genieten van een cocktail op strand. 

Dag 2:
Voordat wij uitvaren krijg je van de bemanning de veiligheidsinstructies. 
We varen vanuit Kos naar Kalymnos, Kalymnos is een levendig eiland dat vanouds bekend is vanwege de sponsvisserij. We leggen aan in Vathi, een fjordachtige baai met steile kliffen aan beide zijden.
We eten in het traditionele restaurant Poppie's, dat al vele jaren een van onze belangrijkste hang outs is.
Met de sterke verhalen van Steve en de verrukkelijke salades van Zavestie kan de avond niet meer stuk. 

Dag 3:
Langs de ruige rotskust van Kalimnos voert de zeiltocht ons naar Leros. We gaan voor anker in de lieflijke baai Pandeli.
We liggen met een lijntje direct aan het restaurant van George die avonds met de Bouzoukia zijn zoete ballades over de zee laat neerdalen. Zijn gerechten zijn er niet minder om!
Zijn stoeltjes en tafeltjes staan tot in zee en terwijl je van zijn kookkunsten zit te genieten, knabbelen de krabbetjes aan je tenen.

Dag 4:
We zeilen verder noordwaarts naar Lipsi, maar als de wind ons gunstig gezind is varen we meteen door naar Agatonisi.
Op het eilandje Lipsi laten we eerst nog even het anker vallen voor een zwem/ lunch stop in de ’’Blue Lagoon’’. Tegen avond arriveren wij in de stad Lipsi, waar we aan de kade gaan liggen. 
Lipsi is een belangrijke stop voor jachten geworden;  er is een goede supermarkt een aantal gezellige barretjes en restaurantje.
Het oude stadscentrum is op loop afstand, en is zeker de mooite waard om te verkennen.

Dag 5:
Van Lipsi steken we over naar Patmos en gaan voor anker in het baaitje Gricos aan de zuid kant van het eilandje. Van hier gaat een wandelpad naar boven, waar Chora en Scala liggen.
Vroeger werden dorpjes boven op de heuvel gebouwd, omdat deze dan beter te verdedigen waren tegen zeerovers en de barbaren uit Turkije. Geheel boven staat, naast een indrukwekkend middeleeuws fort, een beroemd klooster.
Vele pelgrims bezoeken dit klooster elk jaar, omdat volgens de overleveringen de Apostel St. Johannes hier in zijn laatste "updates van God" heeft ontvangen tijdens het schrijven van het "nieuwe testament"

Dag 6:
Van Patmos keren we de boeg weer naar het zuiden en zetten koers naar Telendos. We gaan voor anker in het kleine baaitje Emborios.
De baai heeft maar slechts een restaurant en is geheel ingericht in Caraibische stijl. De eigenaar heeft daar zelf jaren gewoond en bracht een klein stukje Caribbean mee naar huis.
Het Pirate Bay restaurant serveert dan ook typische Zuid-Amerikaanse gerechten tapa's en taco's inclusief de zoete muziek van Bob Marley en de Buena Vista Social Club op de achtergrond. 

Dag 7:
We moeten vroeg op, want  we hebben nog een lange zeildag voor de boeg; terug naar Kos
Als we tijd hebben maken we nog een korte zwem stop op het eilandje Pserimos, alvorens we weer aan leggen op onze vertrouwde plek in de luxe Kos marina.
We maken ons op voor een laatste avond en proberen het nachtleven van Kos eens uit.
Tot in de kleine uurtjes kunnen we hier terecht in de vele bar’s en disco’s, die allemaal rond de even beroemde als beruchte barstreet zijn gevestigd

Dag 8:
Helaas ook het eindpunt van onze zeilzwerftocht, en naast een mooi kleurtje neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen en een facebook vol met nieuwe vrienden mee naar huis.
Blijf je nog voor een tweede week dan kun je vandaag onder de schaduw van de platanen hier op het strand een beetje bijkomen van het wilde nacht leven en je alvast voorbereiden op de nieuwe zeilavonturen van de komende week

Aantal deelnemers: minimaal 4 personen, maximaal 8 personen 


Heeft u zin in een heerlijke meezeil vakantie? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Stuur een email naar contact@global-yacht.nl
of ga naar het contactformulier
of bel ons 06 20553904

Noordroute vanuit Kos