Meezeilen Griekenland


meezeilen op Noordroute vanuit Kos

Deze zeilreis gaat vanuit Kos in zuidelijke richting naar Nysiros, Tilos, Chalki en Rhodos.

Prachtige Griekse eilanden met zeer verfijnd zeilweer, een van onze favorieten.
Van mei tot en met oktober varen we elke week vanuit Kos langs de twaalf eilanden van de Dodekanesos.

Keuze uit 3 verschillende routes.

Heerlijk genieten op deze mooie zeilroute met andere leuke gasten aanboord

Dag 1:
Op de luchthaven van Kos word je opgewacht door onze chauffeur, die je met een busje naar de nieuwe Luxe marina Kos brengt. Hier liggen de Zeiljachten afgemeerd. 
Je maakt kennis met je mede zeilreizigers en de bemanning. Worden de kooien ingedeeld, en de planning en wensen van de deelnemers besproken .
Indien je al met de ochtendvlucht aankomt kan je je spullen bij ons in de Marina achterlaten en het eiland nog een beetje verkennen, of gewoon op de haven genieten van een drankje.

Dag 2:
Vanuit Kos zeilen we de eerste dag onder het vasteland van Turkije naar het pittoreske haventje Palamut aan de Turkse kust.
Het kleine haventje biedt maar plaats aan een beperkt aantal schepen.
We zijn hier vanavond te gast bij Alten Bora in zijn Merhaba visrestaurant, vooral bekend om zijn jumbo garnalen, gebakken in een rijk knoflook sausje of zijn overheerlijke calamaris.
Zijn tafeltjes en stoeltjes staan gewoon op het strand.

Dag 3:
Simi heeft een van de mooiste havens van de middellandse zee. Het oude stadje, geheel in Venetiaanse sfeer herbouwd,  staat hoog op de lijst van werelderfgoed.
Simi is een gezellig levendig stadje met een bruisend uitgaansleven.
Hier komt ook de jet set met hun dure jachten en de bijbehorende dames showen de laatste mode creaties het wordt daarom ook wel de Cote Azuur van Griekenland genoemd.

Dag 4:
Vandaag staat een lange zeiloversteek op het programma naar het kleine eilandje Chalki . 
Chalki ligt ten noord westen van Rhodos, het kleinst bewoonde eilandje van Griekenland, ook hier is de invloed van de oude Venetiaanse stijl nog goed te zien.
Chalki heeft een gezellige boulevard met vele terrasjes, waar we zeker neer zullen strijken.
Een korte wandeling over de heuvelrug brengt je op een gezellig strandje met taverna.

Dag 5:
Op het programma staat vandaag een pittige zeiltocht recht tegen de wind naar Tilos . 
Ploeteren dus!  Maar de moeite wordt beloond!
Na een mooie zeildag dag varen we de baai van Livadia in. 
We krijgen een plekje aan de ferry pier als we beloven morgenochtend vroeg weer te vertrekken het rustige eilandje heeft een paar mooie strandjes direct naast de kleine haven.
s'-Avonds gaan we, na een uitgebreid eten bij Michalis Taverna, met een busje de berg op.
Hier ligt het verlaten dorpje Mikro Horio, welke nu omgetoverd is tot een grote openlucht Disco.
De nog overeind staande geveltjes zijn van achteren verlicht, en met de fonkelende sterrenhemel boven je maakt het de scene "a bit spooky" maar ook overweldigend, en met de juiste muziek op de achtergrond ben je verder weg van huis dan ooit.
Ben je geen Discoganger?  Je kan hier mooie wandelingen maken, door de zeer helder lucht is het zicht nog ruim voldoende om dit ook nachts te doen.

Dag 6:
Hoog aan de wind, zeilen we naar Nisyros. We leggen aan in het haventje Pali.
We hopen hier rond 16 uur aan te komen zodat we nog tijd hebben de vulkaan te verkennen. 
Met een busje of huur auto’s gaan we naar boven. Eenmaal op de kraterrand is het uitzicht adembenemend.
We dalen te voet af naar de kraterbodem van de grootste krater, er zijn er 3 waarvan er 2 onder water staan. Hier en daar komen nog sissende zwavel gassen uit de rotsspleten naar buiten en in een van de dorpjes is een natuurlijke sauna te vinden waar de hete gassen zo door de rotswanden lijken te komen.
Daarna rijden we nog even naar het dorpje Mandraki wat eigenlijk het hoofdstadje is. Hier staan de huizen en restaurantjes tot in de zee gebouwd de smalle straatjes zijn bezaaid met souvenir winkeltjes en kleine cafeetjes welke direct over zee uit kijken.
Van hier is een spectaculaire zonsondergang te zien. 

Dag 7:
De laatste zeildag gaat terug naar onze thuishaven op Kos. Onderweg maken we nog een zwem stop bij de heetwaterbronnen aan de zuid kant van Kos en komen dan rond 16 uur weer aan in onze marina.
We zijn van avond te gast bij het Tony en Aneta, in hun voortreffelijke Italiaanse restaurantje Degli Amici.
We maken ons klaar voor nog een laatste avond stappen en proberen het nachtleven van Kos eens uit. Tot in de kleine uurtjes kunnen we hier terecht in de vele bar’s en disco’s die allemaal rond de even beroemde als beruchte barstreet zijn gevestigd

Dag 8:
Ook het eindpunt van onze zeil zwerftocht, en buiten je bruin gestaalde body neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen en een Facebook vol met nieuwe vrienden mee naar huis. 
Blijf je nog voor een tweede week dan kun je vandaag onder de schaduw van de platanen hier op het strand een beetje bijkomen van het wilde nacht leven en je alvast voorbereiden op de nieuwe avonturen van de komende week

Aantal deelnemers: minimaal 4 personen, maximaal 8 personen 


Heeft u zin in een heerlijke meezeil vakantie? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Stuur een email naar contact@global-yacht.nl
of ga naar het contactformulier
of bel ons 06 20553904

Zuidroute vanuit Kos