Flottielje zeilvakantie

Flottielje in prachtige baai in Turkije

Flottielje zeilen met uw gezin in Turkije, Griekenland, Italie, Spanje, Frankrijk en Kroatië!

U hebt zeilervaring maar bent onbekend met het gebied, dan is het heel prettig om met de flottielje mee te zeilen. Maar u kunt natuurlijk ook in flottielje zeilen voor de gezelligheid.
U kiest het zeiljacht van uw eigen keuze en sluit u aan bij de flottielje. In deze formule heeft u maximale vrijheid van zelfstandig varen plus de professionele ondersteuning.

Wat is flottielje zeilen?
Flottielje zeilen is een gemeenschappelijke en sociale manier van zeilen om nieuwe vaarwateren en nieuwe mensen te leren kennen. Op het begeleidingsjacht zeilt een ervaren schipper die u helpt. De ondersteuning bestaat uit informatie over het zeilgebied, alle mooie ankerplaatsen en havens, de weersomstandigheden, technische ondersteuning, de gewoontes en tradities en natuurlijk de beste restaurants aan de wal.
Onderweg is het moederschip altijd bereikbaar via de marifoon om u met raad en daad bij te staan. Omdat de flottielje begeleiding weet waar de gezelligste en beste restaurants zijn wordt er vaak gezamenlijk gegeten. De jeugd die mee is vindt elkaar ook snel op die manier. Maar wilt u zelf bepalen waar u gaat eten dan kan dat natuurlijk ook.
Het zeilen in een flottielje biedt zowel jong als oud een onvergetelijke zeilvakantie.

Wilt u zelfstandig extra mijlen zeilen?
Dat kan, op de briefing ontmoet u andere zeilers in de flottielje welke misschien met u mee willen. Na uw eigen zeilroute van die dag treft u de flottielje deelnemers weer in de havenplaats of baai. Naast het zeilen zijn er ook genoeg mogelijkheden om te zwemmen, te snorkelen, het land te verkennen of om een excursie te maken. Actie en ontspanning, de lokale sfeer, de zon, de zee, het strand, de gezellige taverne´s, een droom die werkelijkheid wordt!

  • Buiten de schoolvakanties varen we met een kleinere flottieljegroep: de vloot bestaat dan uit 5 tot 6 zeiljachten in plaats van de gebruikelijke vloot van 10 - 12 wat nomaal is in het hoogseizoen.
  • Onze flottieljes zijn informeel. Er is voldoende ruimte om uw eigen gang te gaan als u daar behoefte aan heeft.

NIEUWE flottielje vanuit Palma de Mallorca! Prachtige baaien en internationale allure.


Of ga mee met onze flottielje in Italië vanuit Portisco!!! Een unieke en exclusieve bestemming om niet te missen!. Wij vinden dit zelf het mooiste zeilgebied.

Ook zijn er 2 speciale 14 daagse flottieljes! Een 14 daagse special naar Corsica en beleefd u 2 verschillende gebieden namelijk Sardinie en Corsica! Klik hier voor meer informatie.
Op deze 14 daagse flottielje in Mallorca vaaart u 2 routes, de ene week naar het Oosten en de andere week naar het Westen! Klik hier voor meer informatie.

Geen zeilervaring? Met een schipper aan boord kunt u ook mee! Meer info klik hier.

Wie gaan er mee flottielje zeilen?
Vaak zijn de mensen die aan een flottielje deelnemen beginnende zeilers of gezinnen met kinderen. Zij willen op een veilige manier nieuwe wateren leren kennen. Houdt u van gezelligheid dan is flottielje zeilen ook voor de ervaren zeiler leuk.

Hoe gaat flottielje zeilen in zijn werk?

In de ochtend is er een briefing van de flottielje leiding met informatie over de route die die dag gevaren gaat worden en waar ook de gelegenheid zal zijn vragen te stellen aan de schipper.
En uiteraard wordt de weersverwachting van de dag besproken. Daarnaast krijgt u tips over eventuele gevaren en/of mooie ankerplekken onderweg.
Hierna is iedereen vrij om zijn eigen gang te gaan. Sommigen willen snel weg, anderen willen nog eerst koffie drinken.
Soms treffen de flottielje deelnemers elkaar ergens onderweg bij een lunchstop maar vaak ook treffen de schepen elkaar weer in de namiddag op de plek van bestemming waar de flottielje begeleiding iedereen opvangt.

Heeft u onderweg vragen of hulp nodig dan kunt u de flottielje schipper bereiken. De flottielje begeleiding is de gehele dag stand-by op de marifoon en kan zo hulp bieden.

Bij veranderende weersomstandigheden zal het flottielje schip contact opnemen met alle schepen om te waarschuwen en bij grotere zeilafstanden zal er meestal onderweg een marifooncheck gedaan worden. De flottielje begeleiding reserveert uw plek op de volgende bestemming en meestal ook een plek in een prettig restaurantje indien u daar interesse in heeft.


U kunt ook flottielje zeilen in:

  • Turkije, vanuit Orhaniye en Gocek / Fethiye. Wij hebben de flottielje in Turkije persoonlijk begeleid van 2006 tot 2011.
  • Kroatië, vanuit Zadar / Sukosan, Pula en Trogir.
    Wij werken samen met onze partner in Kroatië, de flottielje begeleiding is Nederlands.
  • Griekenland, vanuit Lefkas, Athene en Corfu. Leuke verschillende routes.
  • Spanje, vanuit Mallorca, deze NIEUWE flottielje hebben we zelf begeleid van 2016 tot 2018. Nu vaart een leuk Nederlands stel met hun eigen zeiljacht met u mee.
  • Italië, vanuit Sardinië, deze BIJZONDERE flottielje hebben we zelf begeleid van 2011 tot 2016. Sinds 2016 begeleid een heel enthousiast stel deze flottielje.
  • Frankrijk, vanuit Sardinië, ontdek Corsica en Sardinië 2 bijzondere eilanden.


Lees ook dit document, dat belangrijk is als u een flottielje wilt boeken. Ga naar informatie over de flottieljebegeleiding.

Stuur ons gerust een email als u meer wilt weten over flottielje zeilen in Turkije, Griekenland, Kroatië, Spanje, Italië of Frankrijk.

Heeft u een vaarbewijs nodig? Ga naar informatie over vaarbewijs en voorbereiding voor uw flottielje zeilvakantie.

Heeft u zin in een heerlijke zeilvakantie? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Stuur een email naar contact@global-yacht.nl
of ga naar het contactformulier
of bel ons 06 20553904