contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Blue Cruise!

Zeilen met een gulet kan in Turkije, Griekenland, Kroatië en Italië. U kunt ook meezeilen op een gulet. Maak een mooie gulet zeilvakantie!

Onze gulets bieden u een zee aan ruimte! Stelt u zich voor, een luxe diner aan dek met zicht op de ondergaande zon. Het enige wat u hoort is het ruisen van de zee en de natuur.

luxe guletWat is een guletvakantie?

Een gulet wordt gebouwd in Turkije en is een traditioneel jacht om een blauwe cruise te maken.

De gulet is een traditioneel jacht voor een blauwe cruise afkomstig uit Turkije. De kwaliteit van deze Turkse luxe schepen is hoog en het uitgebreide aanbod van deze geraffineerde jachten maakt dat Turkije nog steeds de eerste keus als bestemming is voor dit soort luxe vaarvakanties.

Naar ons idee is Turkije met haar gastvrijheid, de prachtige kustlijn en het heerlijke klimaat het ideale land voor deze vakanties, maar ook Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje bieden u geweldige gulet-vakanties.
De kwaliteit in Griekenland, Italië en Spanje is vergelijkbaar met die van Turkije, maar het aanbod is minder groot. Kroatië kent wel een ruimer aanbod, maar bedenk u goed dat Kroatië nieuw is op het gebied van klanttevredenheid.
De exclusieve, hoogwaardige gulets die wij hier aanbieden worden alleen als een volledig schip verhuurd.

Hier kunt u een filmpje bekijken van de gulets die wij verhuren.

Overigens, naast het charteren van een hele gulet, bieden we ook een aantal luxe cabine charters (meezeilen) aan. Heeft u daar meer interesse in neem dan contact met ons op, wij zoeken dan een geschikt schip voor u.

luxe cabine aan boord van guletWij bieden guletcruises aan in Turkije, Griekenland, Kroatie, Italie en Spanje.

De gulets zijn ideaal om overdag tijdens de reis buiten op dek te leven. Heerlijk genieten van de zon of relaxen in de schaduw. Ruime dekken en cabines, een ruime plaats om te dineren en te loungen op het achterdek zijn enkele kenmerken.

Het aantal gasten aan boord van een gulet varieert afhankelijk van de grootte van 8 tot 16 personen. De 17 tot 25 meter jachten bieden een enorme ruimte voor iedereen. Elke gast heeft een eigen of 2 persoon privé cabine en kan gebruik maken van de gemeenschappelijke dekken, salons enz.

Meer algemene informatie over de gulet:

Een gulet kunt u het beste vergelijken met een klein drijvend hotel. Er zijn over het algemeen dubbele bedden in iedere cabine en in sommige gevallen stapelbedden. Iedere cabine heeft zijn eigen toilet en douche ruimte. De bemanning heeft eigen afgescheiden faciliteiten. ondergaande zon op Gulet

Een gebruikelijke uitrusting bestaat uit een grote salon, volledig uitgeruste keuken met kok, veel ruimte aan dek, zonnematrassen overal om te relaxen en een kleurtje op te doen. Gulets met een ronde achterkant hebben een ruimte op het achterschip ingedeeld met matrassen die men vaak het “pigeon’s nest” noemt, de meest comfortabele plek om te relaxen of een middagdutje te doen in de schaduw van de zonnetenten. In tegenstelling tot de “moderne kleinere” charterjachten, die vaak een gelimiteerde water capaciteit hebben, biedt een gulet de gelegenheid om het zout af te spoelen na iedere zwempartij door haar ruime voorraad zoet water.

Een gulet is net een drijvend hotel, u kunt er overdag tijdens de reis ideaal buiten op dek leven.


Keus van het schip voor uw droomvakantie: Gulet voor anker
  • Het belangrijkste is niet het bouwjaar maar de technische conditie van het schip.
  • De huurprijs is afhankelijk van de grootte van de gulet, zijn comfort en uitrusting.
  • Het elektriciteit voltage aan boord is 12-24-220 Volt. Een notebook, een elektrisch scheerapparaat of bijvoorbeeld een MP3 speler hoeven dus geen probleem op te leveren. Maar overlegt u wel even met de Kapitein!

Wat heeft u nodig aan boord
  • Uw fotocamera is het meest belangrijk!
  • Gebruikelijke kleding aan boord is zwemkleding of gemakkelijke luchtige kleding. Ook heeft u sport of wandelschoenen nodig, en kleding voor een koelere avond afhankelijk van het seizoen.
  • Vergeet niet om een badlaken, een of meerdere badkleding, zonnecrème, zonnebril, strand schoenen en een hoed / petje mee te nemen.
  • Als u een of meerdere nachten buiten op het dek wilt slapen dan heeft u een slaapzak nodig.
  • Tijdens uw reis heeft u voldoende tijd om te lezen, dus vergeet niet om uw favoriete boek mee te nemen.
  • Gelimiteerde bagage in een tas wordt aangeraden en harde koffers zijn uit den boze (vanwege het lastige opbergen en eenvoudige toegang tot uw cabine). Rubber of plastic schoenen / sandalen zijn comfortabel om te dragen aan boord.
diner aanboord van GuletEr zijn twee verschillende manieren om een Gulet vakantie te houden:

Privé Gulet
U huurt de gehele gulets, wij noemen dat Privé Gulet, ideaal voor een groep vrienden of meerdere families die met hun kinderen een hele gulet willen huren om een exclusieve reis te maken. Per land vindt u een selectie van de schepen die wij u kunnen aanbieden. Maar laat u ons vooral persoonlijk weten waar u naar op zoek bent, dan kunnen wij u daarin adviseren.
Prijzen vanaf 1.000 euro per dag.

Meezeilen
U stapt aan boord van een gulet en huurt alleen een hut, wij noemen dat Meezeilen, en leuke mogelijkheid voor koppels, alleen reizende of kleine groepen met de kans om nieuwe vrienden te maken of andere avontuurlijke reisgenoten te ontmoeten.
Kenmerken van een typische Turkse Gulet die ingezet wordt voor meezeilen: alle cabines hebben eigen toiletten, het interieur is comfortabel en de service aan boord is goed.
Prijzen vanaf 750 euro per week inclusief alle maaltijden

Neem contact met ons op en wij sturen u vrijblijvend een offerte toe.

Boek nu uw zeilvakantie!