contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Istrië

varen in Istrie

Zeilvakanties in Kroatië.


Kroatie is nog heel goed met de auto aan te rijden, maar vliegen kan ook uitstekend. Start uw zeilvakantie in Pula, Zadar, Sukosan, Biograd, Trogir of Split.

Zeilen in Kroatië vanuit Istrië, gemakkelijk bereikbaar en ontdek de ongerepte Kvarner Bay.

Zeilen in Noord Kroatië en Slovenië vuurtoren Porec
Noord Kroatië en Slovenië is iets koeler dan Dalmatië wat verder naar het zuiden ligt. Istrië is de plek waar de tradities en culturen van Italië en Oostenrijk elkaar gevonden hebben. Het is heerlijk om te zeilen in Istrië, Kroatië.

Hier hebben we een aantal basissen: Portoroz (in Slovenië), Pula en Rovinj.

Portorez is gemakkelijk te bereiken van het vliegveld van Triest. U kunt Pula ook in de zomer bereiken met een regelmatige hydrofoil service vanuit Venetië wat de reis gemakkelijk en leuk maakt.

Istrië biedt ook voortreffelijk en gevarieerd zeilen en is onze aanrader / geheimtip. Het is minder druk dan de gebieden in het zuiden en biedt ook spectaculair zeilen en landelijk schoon aan in plaatsen zoals Rovinj en rond de eilanden van Crez.

Fantastisch zeilen tussen de mooie eilanden Cres, Rab en Ist in dit ongerepte gebied in het noorden van Kroatië.Indien u minder zeilervaring heeft kunt u ook deelnemen aan een flottielje.
kaart Pula

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de vele eilanden van Kroatië, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Kroatië - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden 4 flottieljes in Kroatie - start vanuit Pula, vanuit Sukosan / Zadar, vanuit Murter en vanuit Split / Trogir.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.


Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheid


zicht op Pula

Zeilen in het groene Istrië.


Istrië het grootste schiereiland van Kroatië, beroemt zich op enkele van de mooiste kustplaatsen zoals Umag, Porec, Rovinj, Medulin en vele andere leuke plaatsjes. Het binnenland, het zogenoemde ‘Groene Istrië’, verwelkomt je met zijn ongerepte natuur. De plaats Porec is ideaal voor een actieve vakantie, met meer dan 70 sport mogelijkheden op zee of op het land. De oude binnenstad van Rovinj ligt op een schiereiland met daaromheen eilanden zoals het Rode Eiland met zijn prachtige baaien en stranden. In Rabac vind je schitterende kiezelstranden om puur te relaxen, te zwemmen of voor de kinderen om te spelen. Het binnenland van Istrië met de mooie dorpjes wordt vaak geroemd om de bijzonder mooie natuur, de authentieke gerechten en het agro-tourisme.

Het 3000-jaar-oude Pula is beroemd om haar hoogstaande cultuur, historische schatten en de Arena, een Romeins amfitheater, waar ooit gladiator gevechten, maar tegenwoordig concerten van beroemde artiesten zoals Sting, Pavarotti en Eros Ramazotti, gehouden worden.

Nationaal park
Nationaal Park Brijuni De Brijuni-archipel met zijn omliggende wateren geniet de status van het enige Nationaal Park van Istrië, dat vanwege zijn weelderige flora en fauna en zijn cultureel erfgoed als een van de mooiste mediterrane archipels beschouwd wordt. De Brijuni-archipel bestaat uit twee grotere en 12 kleinere eilanden. Het milde mediterrane klimaat, met een overvloed aan zonuren en een plezierige luchttemperatuur hebben gezorgd voor de groei van honderden soorten planten.

Kortom het is een prachtig gebied om lekker te zeilen in Istrië.

Bel of mail ons gerust als u specifieke vragen heeft.

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Kroatie en onze bestemmingen in Kroatie vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!