contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Kornaten

varen bij de Kornaten

Zeilvakanties in Kroatië.


Zeilen in het nationale park de Kornaten van Kroatië, een fantastische bestemming!

Noord en Midden Dalmatië
Dit is het gebied met het grootste aanbod van jachtverhuur in Europa, huis biedend aan de reuze Marina Dalmatië in Sukosan, ten Zuiden van Zadar zelf. Dichterbij het continentale autoweg systeem dan Split en geriefelijk gelegen voor een cruise door de beroemde Kornati eilanden, dit is een van Europa’s mooiste zeilgebieden, slechts gelegen op een uur van de luchthaven van Split door de nieuwe autoweg. uitzicht op Korcula

Onze belangrijkste basissen zijn: Zadar, Sukosan en Biograd.

Indien u minder zeilervaring heeft kunt u ook deelnemen aan een flottielje.


zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de vele eilanden van Kroatië, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Kroatië - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden 4 flottieljes in Kroatie - start vanuit Pula, vanuit Sukosan / Zadar, vanuit Murter en vanuit Split / Trogir.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.


Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheid


Zeilen door Nationale parken in combinatie met cultuur van de Middeleeuwse steden in Kroatië.Zadar vuurtorenZadaris een middeleeuwse stad van grootse schoonheid en de jachthavens maken hier deel van uit. Zadar geeft even gemakkelijk toegang tot het nationale park van de Kornati eilanden als Sukosan. Het aanbod van beschikbare jachten is iets minder maar nog steeds uitgebreid.

Sukosan zelf heeft weinig speciaals te vermelden buiten de enorme marina die de grootste charter jachtvloot op één enkele locatie in Europa huisvest. Een goed aanbod is het grootste pluspunt. Het dorp ligt op enkele kilometers van de jachthaven. Er zijn ook enkele leuke restaurants op de route.
Biograd is veel leuker dan Sukosan en heeft onze voorkeur als basis in de regio. Hoewel niet specifiek onderdeel van het Zadar gebied levert een zoekopdracht in de Zadar regio ook enkele andere basissen op die eenvoudig bereikt kunnen worden zowel via de luchthaven Zadar als van Split. Dit zijn: Sibenik, Primosten en Murter eiland.
Alle drie geven uitstekende toegang tot het nationale park Kornati en bieden een uitstekend aanbod aan jachten aan. U kunt het beste via Split of Zadar vliegen. Het is een aantrekkelijk gebied om te genieten van prachtige natuur en biedt goede zeilmogelijkheden. Kom zeilen in Dalmatië, Kroatië en beleef een heerlijke vakantie.

Zeilen in de Zadar regio


Krk watervallenHet noordelijke deel van de Dalmatische kust met zijn drie duizend jaar oude en grote stad Zadar, wordt ook wel de "deur naar de nationale parken" vanwege haar unieke geografische positie. Het biedt toegang tot 5 nationale parken; Paklenica, de Krka watervallen, de Plitvica Meren, Noord-Velebit en de Kornati eilanden. Elk van deze schoonheden laten je ademloos genieten. De canyons van de Grote en Kleine Paklenica, met haar reeks van watervallen en rotsen, is ideaal om vrij te klimmen en zijn een uitdaging voor alle natuurliefhebbers en wandelaars.

Nationaal park Kornati
Het Nationaal Park Kornati, dat deels ook tot de regio Zadar behoort, verbindt in de regio Šibenik de wilde schoonheid van steen met het blauw van de ongelooflijk heldere zee, de stilte als nergens anders en de charme van beschutten inhammen die elke zeeliefhebber ademloos laten. Er zijn een totaal van 365 eilanden in de Zadar archipel, met 150 kleinere en grotere eilanden en rotsen die gezamenlijk het Kornati Nationaal Park vormen. Een waar nautisch paradijs vol baaien, inhammen en verborgen stranden.

De naam stamt af van Kornat, het grootste van deze eilandengroep, en een legende zegt: "op de laatste scheppingsdag wilde God zijn werk bekronen, en heeft uit tranen, sterren en adem de Kornati geschapen". Zo schreef George Bernard Shaw in verrukking, zich verwonderend over de schoonheid van deze dichtste eilandengroep in de Europese deel van het Middellandse Zeegebied.
Het is een gebied wat u niet moet missen in een nautisch toeristisch bezoek aan de Adriatische Zee. En ook de hedendaagse Robinson Crusoe die op zoek is naar zichzelf krijgt een kans om te genieten van een ongerepte kustlijn en een kristal heldere zee.
Het beboste deel van de Kornati eilanden vormt het Telascica Natuur Park, een van de veiligste natuurlijke havens voor schippers van Adriatische Zee. Het biedt ook een ander natuurlijk verschijnsel, het Mir Salt Lake, waar het water warmer is dan van de omringende zee! zicht op Hvar
In sterk contrast tot de blauwe zee en kale rotsen van de Kornati eilanden staat het ongetemde koninkrijk van het Nationaal Park Krka. Op zijn groene weg vloeit de rivier over zeven watervallen, waaronder de laatste, Skradinski, met ongeveer 55 kubieke meter stromend water per seconde.

In alle eilanden van de Šibenik-archipel verspreid over de open zee, schuilen bepaalde interessante punten; bijvoorbeeld Zlarin is bekend om de beste Adriatische koraalvissers. Terwijl Krapanj het kleinste van de eilanden in de regio Šibenik, bekend staat om sponsvisserij.

Kortom het is een prachtig gebied dus kom zeilen in Dalmatië, Kroatië.

Bel of mail ons gerust als u specifieke vragen heeft.

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Kroatie en onze bestemmingen in Kroatie vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!