contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Split

varen bij Split

Zeilvakanties in Kroatië.


Zeilen in Kroatië, Dalmatië met haar prachtige natuur en cultuur!

De mooiste natuurlijke stranden langs de Adriatische kust, kristalhelder water!
Split, zeilen en cultuur een mooie combinatie.

Zeilen bij Split in Kroatië, een paradijs voor zeilers, eindeloos zeilen in een adembenemende omgeving!


Split is een UNESCO Wereld erfgoed plaats op het gebied van toerisme. Daarom is dit één van de beste gebieden die we kunnen bieden als u van een combinatie van zeilen en cultuur houdt. Dit is als geen ander de meest populaire jacht verhuur bestemming van onze klanten. Er is een groot aanbod van vluchten op zaterdag uit de meeste Europese landen. De meeste prijsvechters vliegen op deze bestemming. Het gebied heeft drie voorname jachtverhuur basissen:

  • Split zelf
  • Trogir
  • Kastela

Indien u minder zeilervaring heeft kunt u ook deelnemen aan een flottielje.


kaart Split zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de vele eilanden van Kroatië, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Kroatië - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden 4 flottieljes in Kroatie - start vanuit Pula, vanuit Sukosan / Zadar, vanuit Murter en vanuit Split / Trogir.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.


Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheid

Langs de hele kust bij Split liggen er goede jachthavens, pittoreske haventjes en kleine havens met een lange geschiedenis te wachten om ontdekt te worden.maanlicht in SplitACI Split Marina
De ACI Split Marina biedt het op één na grootste aanbod van jachten in Kroatië na Sukosan. De combinatie van de nabijheid van de vluchthaven van Trogir en de zeer populaire eilanden Hvar, Brac, en Korcula buitengaats maakt dit één van de meest populaire bestemmingen van heel Kroatië, en dat is duidelijk. Het is vaak mogelijk om one-way’s te vinden van hier naar Dubrovnik zonder extra toeslag. Hoewel we u geen garantie kunnen bieden dat we in staat zijn om dit te vinden raden we dit aan, speciaal als u twee weken boekt. Vaak kunt u op zaterdag naar Split vliegen en op zondag vertrekken van Dubrovnik. Dit is bij uitstek een van de beste vakantie mogelijkheden in Kroatië.

Trogir en Kastela hebben beiden minder aanbod van jachten, maar Trogir in het bijzonder is een prachtig middeleeuwse stad met een enorme aantrekkingskracht. Kastela komt waarschijnlijk op een derde plaats, maar biedt toegang tot hetzelfde adembenemende gebied als de andere twee.
Indien u hier start heeft u de mogelijkheid om naar het Noordwesten te varen naar de rust en pracht van het nationale park Kornati, of richting het Zuidwesten naar de bekende buitengaats gelegen eilanden zoals Brac, Hvar en Korcula.

voor anker in KroatiePrachtige natuur
Ook de natuur was heel genereus wat Centraal Dalmatië betreft, want er heerst een harmonische verhouding tussen het aantal steden en dorpen en een nog steeds uitzonderlijk goed behouden omgeving op deze dichtbevolkte kustlijn. Centraal Dalmatië wordt gekenmerkt door grote natuurlijke kiezelstranden langs de kustlijn en schaduwgevende pijnbomen die een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden. In het bijzonder aan de Makarska Rivièra en speciaal in Brela, volgens velen een plaats met de mooiste natuurlijke stranden aan de Adriatische Zee gelegen langs het kristalheldere water.

Nationaal park
Verrijzend rechtstreeks boven deze stranden bevindt zich het bergmassief van het Natuurpark Biokovo, waarvan ooit gezegd was dat „zijn voeten in de zee staan en zijn voorhoofd in de wolken.“ Haar hoogste punt Sveti Juraj (St. Joris), op 1762 m boven de zeespiegel, biedt tijdens zonnige dagen een helder uitzicht naar de verste eilanden in de open zee.

zicht op oude haven SplitBiokovo is een habitat voor vele endemische planten- en dierensoorten, waar op de schaarse graslanden nog steeds berggeiten zwerven. Biokovo is tevens bekend van zijn spectaculaire zonsopgangen tijdens de zomerse dageraad. Een van de meest aantrekkelijke natuurlijke verschijnselen in de Adriatische Zee is Modra špilja (de Blauwe Grot) op het kleine eiland Biševo dichtbij het grotere naburige eiland Vis. Deze slechts 17 meter brede en 31 meter lange grot is te bereiken per boot door een kleine opening tussen de rotsen. Het zonlicht dringt naar binnen door een opening onder water, de zee en de bezoekers onderdompelend in een gloed van zilverblauwe tinten. Dichtbij is ook de enige bekende habitat van de mediterrane monniksrob.

Kortom het is een prachtig gebied dus kom zeilen in Dalmatië, Kroatië.

Bel of mail ons gerust als u specifieke vragen heeft.

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Kroatie en onze bestemmingen in Kroatie vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!