Zeiljacht huren Corsica

Uitzicht op Corsica

Zeilen in Frankrijk met een Italiaans tintje, zeilen rond Corsica.

Wil je dat in een week doen dan moet u flink doorvaren, 2 weken zou mooier zijn.

Vanuit Sardinië kunt u mee in de flottielje waarbij u ook Corsica aandoet!

Corsica, wettelijk onderdeel van Frankrijk maar historisch gezien onzeker want het is Frans, Italiaans of geen van beiden, gewoon zichzelf. Corsica is een bestemming die ten onrechte wordt onderschat door vele zeilers. Exclusief en daardoor niet goedkoop, maar interessant om te ontdekken.

Voortreffelijke zeilcondities, diep azuurblauw water en witte halve maanvormige baaien zijn kenmerken van de kust van Corsica. U kunt rond Corsica zelf varen of naar het nabij gelegen Sardinië, of oversteken naar het Toscaanse vasteland om het ‘tijdelijke’ huis van Napoleon op Elba te bezoeken.

Het onbedorven, ruige berglandschap van Corsica zelf en de diepe schaduwrijke rivier gorges zorgen voor een magnifiek uitzicht vanuit de prachtige ankerplaatsen die u onderweg aantreft. Landinwaarts geven de barok kerken en forten uit Genua een kijkje in de fascinerende geschiedenis van Corsica.

Als u geen zeilervaring heeft kunt u zeiljacht met schipper huren. Vertel ons uw wensen en wij organiseren uw droomvakantie in Frankrijk!

Unieke 14 daagse flottielje in Corsica met start vanuit Portisco, Sardinie.
Ontdek Corsica en de Costa Smeralda in een vakantie! Meer informatie vindt u hier.


zeilvakantie keuzes:

ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de mooie kustlijn en vele eilanden van Frankrijk, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Frankrijk - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken. Wij bieden 1 flottielje in Frankrijk - bezoek Corsica met een start in Sardinië.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande traditionele gulets zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.

Zoek uw zeiljacht voor een fantastische vakantie:

Zeilen in Corsica, Corsica gelegen op korte afstand boven het eiland Sardinie.


Wij bieden jachten aan vanuit twee mogelijkheden: Start uw zeilvakantie in Ajaccio of Propriano.
Onze basis in de hoofdstad Ajaccio is eenvoudig te bereiken door zijn luchthaven. Propriano ligt meer naar het Zuiden en is een iets beter startpunt om het zeilgenot te ervaren wat dit eiland u kan bieden.

Het noorden van Corsica
Zeilen naar St.Florent De haven in Saint Florent gelegen aan het einde van Cap Corse, "de vinger van Corsica', is net als een diamant in een ring. Het is nogal klein maar zeer georganiseerd, met een brandstofstation op de kade aan het einde van de noord pier. Saint-Florent heeft een mooie, krappe straat langs de zee en het centrum is goed georganiseerd. De dagen op de wal vliegen snel en leuk voorbij, vooral tijdens de avonden met restaurants en bars van elk genre. De kust is prachtig en wild, maar er ontbreken veilige schuilplaatsen en er is geen bescherming tegen de Mistral.

Vaar naar Calvi
Het noordwesten van het eiland is vol met goed georganiseerde stranden met verschillende uitstralingen. (om gezien te worden het strand van Brodi in de buurt van l'Ile Rousse) In de bergen kunt u enige verkoeling vinden en dorpen met prachtige panorama's. Calvi heeft zijn eigen charme: de haven, de oude stad, haar ideale ligging en prachtige stranden. Het kleine stadje is een parel met een verscheidenheid aan schoonheden: een grote oude stad, smalle vrolijke straten en een lang strand naast een dennen bos. De haven heeft capaciteit voor 180 zeil boten, en heeft alle faciliteiten.

L'Ile Rousse
L'Ile Rousse is een andere badplaats aan de kust. De naam komt van de rode rotsen ten noorden van de stad. Het is leuk om rond te wandelen in de schaduw van de eeuwen oude Platanen bomen op het Paoli plein of om pétanque te spelen op het Grande Place vol met dadelpalmen. In het binnenland ligt een aantal kleine dorpjes. Deze zijn een leuke bestemming om een kijkje te nemen. Tip: Loop een rondje over de markt, maak vervolgens een wandeling langs de zee in Marinella en breng een bezoek aan de lokale koffie fabriek waar men op oude wijze de koffie maakt.

Macinaggio
De toeristische haven van Macinaggio aan de top van Cap Corse is de laatste haven voor de oversteek naar het vaste land. Macinaggio is omringd door stranden, 3 kleine baaien in het zuiden en ten noorden de stranden van Tamarrone en Santa Maria en het natuurreservaat van Capundula. Het natuurpark kunt u doorkruisen via de "sentiero del doganiere".Een echt paradijs voor een dag in de natuur. Het zuiden van Corsica en aangrenzend Sardinië

Bonifacio een haven die u niet mag missen!
Goden konden geen beter geschenk aan Corsica geven dan Bonifacio! Een wit schip klaar om het land te verlaten en naar zee te varen. De charme van de smalle straten die naar de Citadel leiden. Fascinerend is de toegang tot de haven, van ver lijkt het op een splitsing in de witte kalkstenen rotsen, maar in de fjord is er een meander waar boten stoppen als de haven vol is. Hierna vaart u Bonifacio binnen! Tip: bezoek de Citadel met name op een winderige dag.

Hier kunt u een filmpje bekijken van de Spectaculaire aanloop van Bonifacio.

Maddalena archipel vlakbij Corsica.
Zeilen in de Maddalena archipel (hoort bij Sardinië)
Het eiland Caprera is onderdeel van de Maddalena Archipel en is verbonden met La Maddalena eiland met een brug. Het is een natuurreservaat. U kunt klimmen naar de top van de Monte Teialone en Poggio Stefano en heeft een prachtig uitzicht op de archipel.
Rondom rose granieten rotsen, een prachtig landschap. Cala Coticcio ligt aan de oostelijke kant van het eiland. Het is een kleine en smalle fjord. Zuidoost ligt Cala brigantina, een smalle baai die wordt beschermd door de rotsen.
Zuid kunt u Punta Rossa, de stranden van Cala Portese, Porto Palma en l'isoletta del Porco zien. Een aanrader is ook Cala Garibaldi, waar de beroemde held landde om zijn huis te bereiken. In het noorden zijn prachtige en via het land onbereikbare stranden zoals Cala Napoletana, Cala Serena en Cala caprese. Interessant om te bezichtigen op het eiland is het huis van Garibaldi, momenteel een museum.

Bel of mail ons gerust als u specifieke vragen heeft.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Frankrijk en onze bestemmingen in Frankrijk vindt u hier.

Heeft u zin in een heerlijke zeilvakantie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Stuur een email naar contact@global-yacht.nl

of ga naar het contactformulier
of bel ons 06 20553904
of zoek zelf uw zeiljacht: