contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Jachtverhuur Turkije

kaart met zeilbestemmingen TurkijeFethiye
Fethiye is een authentiek havenplaatsje dat zijn eigen karakter heeft behouden ondanks zijn populariteit. Het alledaagse Turkse leven vindt plaats naast het ritme van de toeristen. Het heeft een eigen weekmarkt die een bezoek meer dan waard is. Maar er is ook een dagelijkse overdekte versmarkt en veel winkel mogelijkheden. Er is een groot aanbod aan restaurants in de smalle straten en langs de havenkade, wat een goede plek is voor een avond wandeling voordat je gaat genieten van een heerlijke maaltijd met versgevangen vis.

Een trip door de bergen van Fethiye brengt je naar bossen met dennenbomen en het prachtige oord Olü deniz. Voor je ligt de golvende baai en het belangrijke strand Belcekiz en aan de andere kant ligt de lagune waar het zijn naam aan ontleend, de dode zee die omringd is door een prachtig fijn zandstrand. Men vraagt een kleine vergoeding om de lagune te betreden wat een natuurreservaat is. Het water is helder en turkoois en dit gebied is welverdiend een van de meest gefotografeerde van heel Turkije.

Het bergdorpje Hisaronu dat tussen OlüDeniz en Fethiye ligt heeft zich zonder twijfel de laatste jaren ontwikkeld tot een levendig oord. In de zomer gonst de hoofdstraat met levendige bars, clubs en een gevarieerd aanbod aan restaurants en winkels. Het is een mooie omgeving omringd door heuvels begroeid met dennenbomen die over Olü Deniz uitkijken. Dit is een ideale basis voor degenen die van een levendige atmosfeer houden en het ligt op een kort ritje rijden met de dolmus naar het strand van Olü Deniz en de winkels van Fethiye.

Dicht bij Hisaronu Ligt Ovacik wat veel rustiger is en ideaal voor degenen die willen genieten van de overdaad van het berglandschap en is omringd door de prachtige landschap van heuvels begroeid met dennenbomen. Er is een regelmatige dolmus of taxi service naar Hisaronu van waar uit je eenvoudig de omgeving kunt ontdekking.

Calis strand bevindt zich in de baai van Fethiye en ligt op een korte rit met de dolmus van de stad zelf. Het is een relaxt en ongedwongen oord en gedurende de zomer is de kustweg afgesloten voor verkeer zodat de rustige en vredige sfeer behouden blijft. Er is genoeg te doen met zijn gevarieerd aanbod van winkels, bars en restaurants langs de boulevard. Je hebt een prachtig uitzicht over de baai van het lang uitgestrekte strand met de bergen op afstand.

Goçek
Goçek ligt aan de voet van de met dennenbomen begroeide berg die uitkijkt op de baai met de ’12 eilanden’. Met een grote natuurlijke haven is Goçek uitgegroeid tot een plek die alle wensen van de zeilwereld waarmaakt. Een van de geneugten is om rond de havens te struinen en het aanbod aan jachten van diversen afmetingen te bewonderen die hier liggen. De boulevard is een aaneenschakeling van bars en restaurants. Het leven op het land speelt zich af rond het gezellige dorpsplein waar kleine winkels antiek, handwerk en tapijten aanbieden.

Hoewel dit gebied bekent staat als de ’12 eilanden’ zijn er aanzienlijk meer eilanden zodat je iedere dag een andere kunt ontdekken tijdens je vakantie. Op enkele tref je een eenvoudig restaurant aan, op andere resten van klassieke of Byzantijnse ruines en op weer andere niets anders dan heerlijke rust en vrede.

Goçek biedt naast de comfortabele stads haven een drietal andere waaronder ook de nieuwe Camper Nicholson marina aan maar de meeste schippers prefereren de stads haven omdat die in het hart van de stad ligt met de restaurants op steenworp afstand.

Goçek ligt dichterbij de luchthaven van Dalaman maar mist de drukte van Marmaris. Kortom de baai van Fethiye is ideaal voor een kennismaking met het zeilen omdat het beschermd is en een enorme verscheidenheid aan baaien biedt voor de overnachting. Zeker als je met kinderen zeilt dan heeft de baai heel veel te bieden. De afstanden zijn kort en er is altijd een strandje te vinden. Ook in de baai kun je je gemakkelijk een week vermaken.

Marmaris
Marmaris ligt aan de kop van de prachtige, door drie delen van het land omringde baai. Een blik op de jachten in de haven toont je dat Marmaris een stijlvolle en kosmopolitisch ressort is met een ontelbaar aantal restaurants, bars en nachtclubs die pas om 4 uur in de ochtend sluiten.

De kustlijn waar de Egeische Zee en Middellandse Zee elkaar ontmoeten is een ideale cruise gebied, diep blauwen zeeën bieden ruimte aan ondiepe turkoois wateren bij verborgen strandjes met het berglandschap op de achtergrond. Het is een prachtige omgeving voor een vakantie en heeft iedereen wat te bieden met zijn charme.

Marmaris is het meest Europees georiënteerd van de Turkse ressorts al hoewel een avontuur in het netwerk van smalle straten die het oude gedeelte vormen een Turkse atmosfeer biedt. Oude mannen die in de schaduw backgammon spelen op slechts enkele meters afstand van de moderne bars langs de boulevard en het markt gebied is doorspekt van het locale traditionele leven.

Struin de bazaars af en als je onderhandelt, vindt je echte koopjes. Er zijn veel leuke uitstallingen die T shirts, badkleding en allerlei souvenirs aanbieden om je vakantie niet te vergeten.

Speciaal interessante aankopen: lederen zaken, goud en zilver juwelierswerk, tapijten en kelims.

Om uit eten te gaan raden we Neighbours en Caria aan, die gunstig geprijsd zijn. Beiden bevinden zich net over het bruggetje waarmee je het haven terrein verlaat. Ook een bezoek waard is La Campana, op de eerste verdieping van het gebouw aan je linkerhand wanneer je uit de haven loopt. Pineapple is ook een leuke plek, speciaal voor een uitgebreid ontbijt in het weekend of een luie lunch op een andere dag. De supermarkt op de haven is niet duurder dan de andere winkels hoewel hun assortiment iets kleiner is. Er zijn twee proviand winkels net over de brug wanneer je de haven verlaat en die leveren je aankopen bij je boot af zonder extra kosten. Vaak kun je er ook verse vis kopen maar niet altijd voorradig!

Bodrum
Bodrum in oude tijden bekend als Halicarnassus was de geboorteplek van Heredotus en is in het bezit van de graftombe van koning Mausolus uit de 4e eeuw BC, een van de zeven wonderen van de oude tijd. In de haven zijn het Bodrum kasteel en het middeleeuwse kasteel van St. Peter bijzondere voorbeelden van de 15e eeuwse architectuur, de tijd van de krisridders en omgetoverd in het museum van onderwater archeologie met resten die teruggaan tot het Bronzen tijdperk. Het adembenemende panoramische uitzicht is veelvuldig gefotografeerd door de bezoekers van het 2e eeuws theater van het museum.

Bodrum staat bekend als centrum van de Turkse kunstenaars met zijn levendige en vriendelijke Boheemse atmosfeer en vele kleine galerijen. De stad biedt een informele sfeer overdag en een spannend nachtleven aan. In de avond kun je in Bodrum genieten van een van de vele restaurants met hun verse vis en andere Egeische specialiteiten. Vervolgens houden de nachtclubs, sommigen met cabaret, en discotheken je bezig tot in de kleine uurtjes.

De stroom van jaarlijkse bezoekers hebben de locale uitbaters uitgedaagd om van het winkelen een bijzondere belevenis te maken. Het leder assortiment, natuurlijke sponzen en de locale blauwe glazen kralen zijn enkelen voorbeelden van het aanbod van de vriendelijke kleine winkels in de smalle straatjes met witte muren. Charmante boetiekjes bieden kelims, tapijten, sandalen en borduurwerk als ook hippe kleding van zacht katoen aan.

Ieder jaar wordt de Bodrum Cup gehouden, een zeilwedstrijd voor traditionele houten boten. De Bodrum Cup wordt rond de derde week van oktober gehouden. Meer dan 80 boten nemen er aan deel en het is een spectaculair gezicht om al deze gulets te zien zeilen.

Boek nu uw zeilvakantie!