contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Bodrum

uitzicht op Bodrum marina en kasteel

Zeilvakanties in Turkije


Kenmerk van zeilen in Turkije is dat het zelfs in het hoogseizoen nog relatief rustig is op het water. U vindt altijd wel een mooie ankerplek in één van de honderden ongerepte baaien.
Gastvrijheid is het levensmotto van de Turken! Bodrum is een prachtig gebied voor de meer ervaren zeiler, met minder ervaring raden wij u aan deel te nemen aan een flottielje.

Zeilen in Turkije.
kaart BodrumZeilen in Turkije vanuit Bodrum, veelzijdig en levendig.
Er zijn drie belangrijke jachtverhuur basissen in het Bodrum gebied:

  • Bodrum
  • Turgutreis
  • Yalikavak

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de ongerepte kustlijn van Zuid-Turkije. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases langs de "Turquoise kust" - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden een aantal flottielje routes in Turkije - start vanuit Gocek en Fethiye.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande Turkse gulets zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.


Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheid


Huur een zeiljacht vanuit Bodrum

De jachthaven ligt in de stad en op slechts een steenworp afstand van het centrum. De haven is erg vol maar biedt alle gebruikelijke faciliteiten.
kleuren festijn in de bazaarZoals gebruikelijk zijn de restaurants in de haven behoorlijk prijzig, leuke alternatieven treft u in het oude centrum en aan de boulevard. De nabij gelegen supermarkt is gemakkelijk en redelijk geprijsd. Het Köfte restaurant en Sunger pizza aan de boulevard zijn zeker een bezoek waard.

Huur een zeiljacht vanuit Turgutreis


De haven van Turgutreis is nieuwer en ligt slechts 35 km van Bodrum. Hoewel een watersportwinkel ontbreekt, vinden we de haven een aanrader.
De faciliteiten zijn uitstekend met een prachtig gratis zwembad. De prijzen (op dit moment) zijn veel lager dan in Bodrum en de stad zelf is charmant en heeft goede restaurants met normale prijzen.
Opvallend is het lokale openbare strand en de eenvoudige mogelijkheid om een dagexcursie sportduiken te maken bij Poseidon Diving. Er gaat ook een dagelijkse ferry naar en van Kos.
Turgutreis is een goed uitgangspunt als u er over denkt om naar de Griekse Dodecanese, of de Turkse golf van Gulluk te gaan maar iets verder weg gelegen van de Golf van Gokova of het Datça schiereiland.
Probeer Gumusluk eens te bezoeken als u tijd heeft, bekend om zijn visrestaurants aan de boulevard.

Huur een zeiljacht vanuit Yalikavak

aan steiger van een restaurant in een Turkse baaiDeze marina wordt vaak Port Bodrum genoemd wat erg verwarrend is want het ligt niet in Bodrum maar dit kleine strand oord ligt ten Noordwesten van Bodrum. Het meest dichtbij gelegen van de drie tot de luchthaven van Bodrum, het is een nieuwe haven met uitstekende faciliteiten aan wal.
Net zoals Turgutreis is het een iets minder aantrekkelijke bestemming als u naar het Zuiden wilt varen maar perfect voor een Noordelijke tocht.
Er zijn veel chartervluchten naar Bodrum vanuit de meeste Europese luchthavens.
Hoewel er een stevige wind in de zomer staat is het Bodrum gebied een van de meest flexibele charter basis van Turkije wat drie verschillende tocht mogelijkheden aanbiedt:

  • Een startpunt voor de Griekse Dodecanese
  • De golf van Gokova, die vele verborgen baaien herbergt
  • Simi en de Golf van Datça

Wij hebben een heel seizoen flottielje begeleidt in het Bodrum gebied en kennen de lokale omstandigheden, restaurants en baaien.

Bel of mail ons gerust als u specifieke vragen heeft.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Turkije en onze Turkse bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!