contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Sardinië

Voor anker bij Lavezzi, 8 mijl vanaf Sardinie

Zeilen rond Sardinië.


Een week is te kort om het eiland rond te varen, maar u kunt wel en deel van het eiland verkennen. Proef de Italiaanse cultuur en het geweldige eten.

Kom zeilen in Italië, Sardinië!

Zeilen in Sardinië een prachtig vaargebied, ontdek de Maddalena eilanden.


Twijfelt u of u hier wel zelfstandig (bareboat) wilt zeilen, kom dan mee met onze flottielje die start in Portisco, deze flottielje begeleiden wij zelf!
Kijk hier voor meer informatie over flottielje zeilen Italië.

Sardinië: een prachtig vaargebied.

Voor anker bij Budelli
Helaas verwaarlozen Nederlandse zeilers Sardinië nog steeds. Het is een van de prachtigste zeilgebieden van Europa, ook wel het Caribisch gebied van Europa ervaar een combinatie van zowel zeilen en Italiaanse sfeer en cultuur.
Vermijd indien mogelijk Augustus, dan is het overvol en zijn de prijzen hoger.
Het gehele seizoen kunt u hier naartoe vliegen in dezelfde tijd en tegen vergelijkbare kosten als naar Mallorca. Vlieg bijvoorbeeld naar Alghero of Olbia.
Als Sardinië iets voor u is, en het zou zeker op uw wensenlijst moeten staan, boek dan vroeg want deze bestemming is heel populair!
We hebben onder andere charter basissen in: Alghero, Portisco, Santa Teresa en Carloforte.
Onze partners bieden elk bijna meer dan 50 jachten aan, en klanten die er zijn geweest zijn zeer tevreden over de service en vertellen ons over hun prachtige onvergetelijke vakantie.
Aan het begin en eind van het seizoen liggen de prijzen lager dan in Mallorca en wij denken dat het zeilen er mooier is.
kaart porto Rotondo
Bekijk hier de prijzen voor zeiljachten in Sardinië!

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de prachtige kustlijn en eilanden van Italië, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Italië - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden een bijzondere flottielje in Italië - vanuit Sardinië.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.


Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheidBekijk hier de door ons gemeten windkracht en windrichting in Sardinië.mega jacht onder zeil in Sardinie


Alghero
Alghero heeft een kleine chartervloot maar is uitstekend vertrekpunt om naar Corsica te zeilen en wordt rechtstreeks door Ryanair aangevlogen. De charter firma is dezelfde als in Portisco en dus er zijn regelmatig interessante one-ways in ons aanbod. Portisco ligt in het hart van de ultra modieuze Costa Smeralda, de stad is charmant en het zeilen is fantastisch in dit gebied. Door zijn ligging in het Noordoosten van het eiland, is het ook een goed vertrekpunt om naar Corsica over te steken. Easyjet vliegt op het nabijgelegen Olbia.

Portisco
Portisco ligt in het hart van de ultra modieuze Costa Smeralda, de stad is charmant en het zeilen is fantastisch in dit gebied. Door zijn ligging in het Costa Smeralda Noordoosten van het eiland, is het ook een goed vertrekpunt om naar Corsica over te steken. Easyjet vliegt op het nabijgelegen Olbia. Marina di Portisco is een natuurlijke groene baai en is ideaal voor het zeil toerisme en biedt een verscheidenheid van diensten in een warme en gastvrije omgeving. Met Portisco als begin van uw zeilvakantie kunt u naar een groot aantal bestemmingen zeilen zoals hierboven beschreven.

Na ons Jubileumjaar in 2020, varen we nu al weer 13 jaar onze eigen flottielje vanuit Portisco!


Santa Teresa Galliura
Santa Teresa Galliura bevindt zich ook in de Noordoostelijke hoek en is het centrum van zeer bijzondere archeologische overblijfselen van Sardinië. Onze partner biedt opmerkelijk aantrekkelijke prijzen aan in het lage en midden seizoen. Onze gasten zijn in het bijzonder gecharmeerd van zijn service.

Carloforte
Carloforte is het buitenbeentje van dit kwartet omdat het in het Zuidwesten ligt. Dit gebied ontwikkelt zich zeer snel als een bijzonder zeilcentrum en onze klanten waarderen het enorm. Vlieg indien mogelijk naar Cagliari om deze basis eenvoudig te bereiken.

Alghero en omgeving Alghero
Alghero ligt in een prachtige omgeving met het natuurpark van Porto Conte en het marine Reservaat van Capo Caccia-Isola Piana. De oude stad met haar architectuur en haar steegjes is een edelsteen in het land van Sardinië. Haar afkomst dateert van rond de 12e eeuw, toen zij is gesticht door de adellijke familie Doria uit Genua. Veroverd door de Aragoneses en bewoond door de Catalanen heeft het nog steeds hun dialect en tradities. In de haven zijn er veel pieren om af te meren. "Banchina Dogana", onder de stadsmuur is het dichtst bij het oude centrum (Piazzetta Civica). We raden een bezoek aan Bombarde strand en Lazzaretto strand aan.

Porto Conte
Porto Conte wordt beoordeeld als de meest klassieke baai van alle natuurlijke havens in de Middellandse Zee. Het is 6 km lang en 2,5 km breed. De kust bestaat uit kleine baaien half ondergedompeld door de zee, kliffen en het lange strand van Mugoni. De baai is vernoemd door Ptolemaeus "Portus Nympharum" (de haven van de Nymphen) door de helderheid van de groene en blauwe wateren.

Capo Caccia
Naar het zuiden ligt een kaap, een grote kalkstenen rotsen die opduikt uit de zee, en dit is Capo Caccia gelegen op een paar mijl afstand van Alghero. Aan de westelijke zijde haar kliffen, aan de binnenkant een natuurreservaat met prachtige planten en dieren, en een groot aantal mysterieuze grotten. Capo Caccia is beroemd om zijn grotten, vooral Neptunus’s Cave die men kan bereiken over zee of via een trap met de naam "Escala del Cabriol".

Argentiera
Argentiera is een prachtige baai gevormd door twee stranden. Een grotere in het noorden en een kleinere in het zuiden genaamd Cala Onanu. Het kleine strand wordt gedomineerd door de houten gebouwen van Laveria. Op de achtergrond ligt het oude dorp gesticht rond de mijnen van lood en zink. Mijnen actief uit de 18de eeuw tot 1962. Argentiera is een prachtig voorbeeld van industriële archeologie. Het zand is grof met stenen en de zee is blauw en diep. De baai is niet beschermd tegen de wind.
Stintino
Stintino
De kust van Stintino is omringd door witte stranden van heel fijn zand en de zee is moeilijk te beschrijven door het groot aantal verschillende kleuren van het water. Beschut tegen de winden zijn wateren van Stintino altijd rustig en helder gedurende het gehele jaar. Het water buiten Stintino is aan de westelijke kant gemarkeerd door kliffen en mooie kleine baaien met smaragdgroene wateren. Voor het prachtige strand "Pelosa" vindt u Isola Piana (prive-eigendom) en Asinara, onderdeel van het Natuurpark "dell'Asinara". Controleer de regels van het Park voordat u daar afmeert.

Castelsardo
De kleine gemeente Castelsardo is, gelegen op een rotsachtige kaap van de Golf van Asinara, bezit nog steeds de volledige verdedigings muren. Het is een toeristisch dorp met vele restaurants, typische ambachtelijke winkeltjes van Sardinie waar u tapijten en vazen kunt kopen. De haven is van een hoog niveau met goede faciliteiten u zult genieten van de schoonheid van het land.

De prachtige stad Bosa bestaat uit twee gedeelten: het oudere middeleeuwse gedeelte wat aan de binnenzijde van het land aan de oevers van de rivier Temo ligt. Het andere, meer moderne, heet Bosa Marina en is gelegen aan de kust tussen een lange en breed strand en de rivier daarachter. De haven in de rivier wordt niet aangeraden in verband met de diepte van slechts 1,5 meter. Het is beter om in de baai voor het strand te liggen. Aan land zijn er vele restaurants om vis te eten. De regio is beroemd om de kreeft en ambachtelijke winkels met lokale producten.

Isola di Maldiventre
Sinis is een opvallend en belangrijk gebied. Het meest prominent zijn de roze kleuren van de flamingo's en het wit van de kwarts stranden, die zich bevinden in de kustgebieden (Marine Protected) en aangrenzende wetlands. Tharros is een oude Fenicische stad en van archeologisch belang. Op het eiland Mal di Ventre zijn er verschillende mooie stranden, vooral aan de oostelijke zijde: Cala van de Pontile, Cala Noord-Oost, Cala del Nuraghe en Cala dei Pastori.

Isola di San Pietro is het tweede grootste eiland van Sulcitano. De kusten zijn hoog en rotsachtig, ingebed in de heldere zee. De noord en westkust worden gekenmerkt door rotsachtige kapen die afdalen in de zee, het enige strand van de kust bevindt zich is La Caletta. Naar het zuiden kunt u kleine baaien met zand in de rotsachtige kust vinden. Interessant om te zien zijn de verlaten mijnen. Carloforte is de stad gesticht tijdens het bewind van Carlo Emanuele III, door een kolonie van Ligurische vissers. Hun invloeden zijn nog steeds terug te vinden in het Ligurische dialect, in de Italiaanse keuken en in de gebouwen in het centrum.

zeiljacht voor anker bij Bugerru Bugerru
In de Costa Verde is Bugerru ingesloten tussen twee grote kapen die uitlopen langs een klein dal naar de jachthaven, de enige goede en veilige afmeerplek. Interessant om te bezoeken zijn de oude mijnen. Rondom zijn er diversen stranden en baaien als onderdeel van de Costa Verde. Ervaar zelf dit prachtig gebied eens en kom zeilen in Sardinië!

Kortom het is een prachtig gebied om te zeilen en te genieten.

Bel of mail ons gerust als u specifieke vragen heeft.

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Italië en onze Italiaanse bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!