contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Bretagne

varen in Bretagne

Zeilvakantie in Bretagne, lekker dichtbij, u rijdt er zo heen met de auto.


Ontdek de charmante Atlantische kust van Zuid-Bretagne op uw volgende zeilvakantie en ontdek heerlijk zeilen met een prachtige Gallische smaak - perfect voor ervaren zeilers.

Zeilen op getijdenwater, interessant en uitdagend en een mooie ervaring voor uw zeilvakantie.
Op sommige plekken is het verschil tussen hoogwater en laagwater soms meer dan 10 meter. Specifiek bij de Kanaal eilanden waar de Race van Alderny een zeer sterke getijstroom te ervaren is.
Het zeilen in Noord-Bretagne heeft veel weg van het zeilen langs de Zuidwestkust van Engeland.

Als u geen zeilervaring heeft kunt u zeiljacht met schipper huren. Vertel ons uw wensen en wij organiseren uw droomvakantie in Frankrijk!
kaart Bretagne
zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de prachtige kustlijn en eilanden van Frankrijk, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Frankrijk - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden een bijzondere flottielje in Frankrijk - bezoek Corsica met een start in Sardinië.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.


Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheid

Zeilen in Frankrijk, Bretagne. Ervaar het zeilen op getijden! Bretagne, lekker dichtbij.

Zowel Noord en Zuid Bretagne bieden uitstekende zeilmogelijkheden voor degenen met een goede kennis van navigatie. Het is een uitdaging om te varen op getijden water. Vele beroemde havenplaatsen hebben een rijk maritiem verleden, Bretonnen zijn zeelui.

In Noord Bretagne lijkt het zeilen op dat van de Zuidwest kust van Engeland, misschien bekend van een zeiltocht met uw eigen zeilboot in de vakantie.
Door een onverklaarbare reden is het klimaat warmer en het zomerse weer net iets meer betrouwbaar zodra u ten Zuiden van de Loire komt.

Paimpol typische Franse havenZuid-Bretagne is een uitstekende bestemming voor een zeilvakantie voor meer ervaren schippers met zo veel mooie baaien, rivieren, havens en eilanden (Les Glénan, Belle Île, Groix, Hoedic, Houat) en een zachter klimaat dan aan de noordkust van Bretagne en het Kanaal.
Zeil langs de Atlantische kust en bezoek de vele badplaatsen en vissershavens.
Proef van de geneugten van de lokale fruits de mer, oesters, cider en crepes. Bezoek de eilanden voor de kust, bewoond door zeevarende Bretons sinds de middeleeuwen.

Dit is een interessant vaargebied voor schippers met een kennis van getijden (er is een groot getijverschil in dit gebied). Het is raadzaam dat alleen ervaren schippers langs deze kust zeilen. Zeilen in dit gebied is een fantastische manier om ervaring op te bouwen. Ook om te leren profiteren als zeiler van het gebruik van de getijden en stromingen.

vuurtorens in BretagneHoewel de prijzen van jachthuur hoger zijn dan in de Middellandse Zee, dit komt omdat het seizoen korter is, zijn de reiskosten aanzienlijk lager. Ook is de reistijd korter en als u met kinderen reist dus minder stress voor iedereen.

Het gebied ligt vol met eilanden net voor de kust, kleine steden en beschutte ankerplaatsen in riviermondingen. U hoeft nooit lang te varen. We hebben bijvoorbeeld een basis in Le Crouesty en er liggen zes bestemmingen van daar op minder dan 60 mijl afstand. Naast de grote aantrekkingskracht van het gebied is een ander voordeel dat het niet zo heet is als verscheidene bestemmingen in de Middellandse Zee. En de geoefende kustzeilers kunnen hun kennis vergroten met het varen op de getijden.

Zeilvakantie Saint-Malo, gebouwd op een schiereiland, is volledig ommuurd.


Havens die zeker een bezoek waard zijn:
de vissershaven Douarnenez, het mondaine Bénodet, verscholen in een bosrijke omgeving langs een pittoreske rivier, de vestingstad Concarneau,
Saint Malo BretagneLa Rochelle, de "hoofdstad" van de watersport en de befaamde vissershaven Lorient, met in de buurt de indrukwekkende dolmenvelden van Carnac.

Kortom het is een prachtig gebied om te zeilen en te genieten.

Bel of mail ons gerust als u specifieke vragen heeft.

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Frankrijk en onze Franse bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!