contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Canarische eilanden

ondergaande zon Canarische eilanden

De Canarische eilanden, zeil bestemming voor het gehele jaar!


De Canarische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko. De groep eilanden bestaat uit 7 grote eilanden genaamd: Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, El Hierro en La Palma.
LanzaroteIdeaal voor een mooie zeilvakantie door de grote afwisseling. Door een gemiddeld aantal dagen met zon van 300 per jaar is het weer hier het gehele jaar lekker aangenaam. Gemiddelde temperatuur is tussen 20°C en 30°C.

Ondek de Canarische eilanden met uw eigen zeiljacht, kom zeilen in de Canarische eilanden!

Er is wel enige ervaring vereist want u vaart op de Oceaan met zijn speciale deining en de winden kunnen er matig tot krachtig zijn.
Heeft u niet voldoende zeilervaring, dan kunnen wij u helpen met een schipper.

zeilvakantie keuzes:
kaart Canarische eilandenZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de mooie kustlijn en vele eilanden van Spanje, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Spanje - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden een flottielje in Mallorca.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.


Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheid

Zeilvakantie bij de Canarische Eilanden is voor liefhebbers van zon, zee en zeilen.

Puerto de Mogan Gran Canaria
De Canarische eilanden zijn een bestemming om het gehele jaar door te zeilen, met warm water en vele interessante plekken om per zeilboot te ontdekken. Zijn aantrekkingskracht is groot in de Noordelijke winter als alternatief voor de verder weg gelegen Cariben, Seychellen of Thailand.

De Spaanse charter bedrijven hebben een dubbel seizoen waarbij ze enkele jachten verplaatsen van de Balearen naar de Canarische eilanden in november en terug naar de Balearen in mei. Als resultaat hiervan zijn er soms interessante lange afstand ‘delivery’ trips te maken.

We kunnen niet pretenderen dat het zeilen hier dat van de Middellandse Zee of de Cariben overtreft. Maar op een afstand van 4 uur vliegen, veel goedkoper dan een vlucht naar de Cariben of Thailand is het een leuke bestemming. Het tijdverschil is klein en maakt het een goede mogelijkheid voor een één weekse winter pauze terwijl de Cariben en Thailand te ver weg zijn om slechts één week te gaan.
Gran Canaria
De zeilcondities vragen een redelijk niveau aan ervaring. U kunt er behoorlijk sterke winden verwachten en er zijn enkele beruchte windtrechters tussen de eilanden. Ondanks de voorzichtigheid in dit artikel is het zonder twijfel een goede bestemming buiten het seizoen voor degene met voldoende ervaring.

We bieden charter jachten in Sta. Cruz de Tenerife, Gran Canaria en enkele in Lanzarote. Als u naar Tenerife wilt, vlieg dan naar Noord Tenerife. Voor Gran Canaria vliegt u het beste naar Las Palmas.

Zeilen naar Tenerife


Het eiland Tenerife is gelegen in de Atlantische Oceaan tussen de subtropische en gematigde zones. Tenerife ligt voor de kust van Afrika en is slechts een paar uur vliegen van het hart van Europa. De uitzonderlijke ligging heeft het gemaakt tot een ontmoetingsplaats voor Europa, Afrika en Amerika.
Met zonneschijn en constante Noordwestelijke winden gedurende het hele jaar biedt Tenerife uitstekende zeilmogelijkheden.
De ervaring van de bemanning dient te liggen op het niveau van ‘coastal skipper’. U vaart tenslotte op de Atlantische Oceaan.
eiland La Palma
Indien u Tenerife als startpunt neemt dan heeft u de mogelijkheid om drie onaangetaste eilanden te bezoeken; La Palma, La Gomera en El Hierro.
Deze eilanden zijn spectaculaire vulkaan bergen met voldoende goede havens en marina’s.

Tijdens het zeilen in de Canarische eilanden kunt u met wat geluk dolfijnen en walvissen zien. Tenerife heeft een uitzonderlijk mild klimaat met aangename temperaturen terwijl de spectaculaire kust wordt overstroomd door het warme en heilzame water van de Atlantische Oceaan.

Kortom het is een prachtig gebied om te zeilen en te genieten.

Bel of mail ons gerust als u specifieke vragen heeft.

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Spanje en onze bestemmingen in Spanje vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!