contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Cycladen en Athene

varen door het Corinthe kanaal

Zeilvakanties in Griekenland.


Pittige wind om te zeilen in de zomer, dat is zeilen in de Cycladen.

Zeilen in de Cycladen, dé Griekse eilanden.
Vanuit Athene – Kalamaki of Lavrion kunt u richting het Zuiden zeilen naar de Cycladen. Van deze twee opties raden we u Lavrion aan omdat de afstand naar de Cycladen korter is en de nieuwe Sparta luchthaven dichterbij ligt.

De Cycladen zijn wat de meeste mensen als voorstelling hebben van de ‘Griekse eilanden’ – kleine stippen van zonovergoten, windverwaaide, meestal kale stukken land die bewoond worden door gastvrije Grieken die in groepen witte huizen wonen met hun orthodoxen pittoreske blauw geverfde kerken. Santorini is waarschijnlijk het meest uitgesproken beeld dat men herkent, maar het is zeer uniek.

De Cycladen is een groep van eilanden in de Egeïsche Zee ten zuidoosten van Athene.
De Cycladen ontlenen hun naam aan het Griekse woord Kyklos wat cirkel betekent. Doordat ze rondom het kleine onbewoonde eiland Delos liggen dat een van de belangrijkste westerse archeologische sites van de wereld is. Volgens de legende was dit de geboorteplaats van de god van het licht Apollo en zijn tweelingzus Artemis.
Vandaag is het eiland een open lucht museum dat fascinerend is zelfs voor mensen zonder de geringste belangstelling voor archeologie of mythologie.

Indien u minder zeilervaring heeft kunt u ook deelnemen aan een flottielje.
kaart Athene

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de vele eilanden van Griekenland, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Griekenland - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden een aantal flottielje routes in Griekenland - start vanuit Lefkas, Athene of Korfu.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.


Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheid


typisch Grieks huis

In de zomer kan er een behoorlijk stevige wind staan in de Cycladen, en daardoor is het een gebied voor de meer ervaren zeiler.


Vanaf eind Mei, en in het bijzonder in Juli en Augustus heerst de Meltemi. De noorden wind die bijna alle dagen aanwakkert om 11 uur in de ochtend tot hij in de avond tot rust komt.
Dit is een krachtige wind, en hierdoor is de Cycladen geen goede zomer bestemming voor degenen die voor het eerst met zeilvakantie gaan. In het voor- en najaar is dit een bijzonder gebied voor de ervaren zeilers die graag op ontdekking gaan. Volgens Rod Heikell wordt de Meltemi iets zwakker meer richting het Zuiden.

Ondergaande zon Cyladen Zeilen in Noord, Midden en Zuid Cycladen
In feite bestaan de Cycladen uit drie uitgesproken gebieden:

Zeilen in het Noorden van Griekenland
Het eenvoudigst te bereiken via Athene – Lavrion of Siros. Tot de noordelijke Cycladen worden de volgende eilanden gerekend: Kea, Kithnos, Siros, Andros, Tinos, Delos, Mykonos en Yiaros.

Zeilen in de Midden Cycladen
De beste en enige basis om de Midden Cycladen te bezoeken is Paros. Diverse budgetvluchten brengen u naar Athene en de ferry’s gaan vanuit Piraeus. Vliegen is uiteraard sneller en met minder rompslomp maar wij waarderen de ferry trip.
De Midden Cycladen bestaan uit de volgende eilanden: Serifos, Sifnos, Andiparos, Paros, Naxos, Dhenoussa, Iraklia, Skhinoussa, Koufonisia, Amorgos en Levitha.

Zeilen in de Zuid Cycladen

Ontdek Santorini het vulcanische Griekse 'Droom eiland'.

Om naar Paros te komen moet u echt kiezen tussen west of oost. Het goede nieuws is dat ondanks de stevig waaiende Meltemi u kunt rondzeilen zonder tegen de wind in te zeilen.
Cultuur in Naxos De Zuid Cycladen bestaan uit de volgende eilanden die u kunt bezoeken: Santorini, Milos, Kimolos, Folegandros, Sikonos, Ios, Thira en Anafi.
Paros is tevens de enige basis van waar u de Zuid Cycladen kunt aandoen. Een tocht langs Paros, Naxos, Ios, Sikonos, Folegandros, Milos, Sifnos en Paros biedt een zeer goede zeilvakantie. Het enige obstakel kan zijn van Milos tegen de wind in naar Sifnos. 

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Griekenland en onze Griekse bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!