contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Sporaden en Skiathos

zeiljachten voor de kade van Skiathos

Zeilvakanties in Griekenland.


Bezoek het eiland Skopelos van de film Mamma Mia, en geniet van de prachtige omgeving.

Griekse bakker in SkiathosZeilen rond Skiathos.
Geschikt voor zeilers met enige ervaring.
De winden zijn hier iets sterker en de afstanden iets langer dan in de Ionische zee en de Saronische golf. Daarom is dit gebied het meest geschikt voor zeilers met enige zeilervaring.
Onze basis in de Sporaden ligt op het eiland Skiathos. Bezoek Skopelos, bekend van de musical Mamma Mia.
In mei 2010 zijn we zelf naar de Sporaden gezeild om het gebied te ontdekken en het is er prachtig! Nog heel rustig want er zijn niet zo veel charterbedrijven. Prachtige natuur, bijna nergens hoef je havengeld te betalen terwijl de faciliteiten best goed zijn. Wij vinden het jammer dat er nog zo weinig mensen heen gaan.
Een bestemming die zeker op je wensenlijst zou moeten staan!

Indien u minder zeilervaring heeft kunt u ook deelnemen aan een flottielje.
kaart Skiathos

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de vele eilanden van Griekenland, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Griekenland - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden een aantal flottielje routes in Griekenland - start vanuit Lefkas, Athene of Korfu.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.


Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheid


De Sporaden zijn het meest groen van Griekenland en dit geeft een prachtig contrast met de witte en blauwe huizen.Ontdek Skiathos wat iedereen iets te bieden heeft!

Skiathos, een zacht glooiende bosrijke eiland, ligt 2,5 nm ten oosten van het schiereiland van Magnesia en is het meest westelijke eiland van de Noordelijke Sporaden.
uitzicht op Skiathos Het is ook het belangrijkste eiland met hele goede ferryverbindingen en een klein vliegveld en dient als een belangrijk startpunt voor zeilvakanties in De Noord Egeïsche zee.
Dit komt mede omdat het de enige plek is met goede charter basissen.

Het is groen, zacht en idyllisch met meer dan 70 baaien met stranden; meerdere rotsbaaien en drie havens. Met haar gelijkmatig klimaat en prachtige baaien met zandstranden is het een populaire vakantiebestemming, gewaardeerd door vooral de Grieken.
Skiathos' belangrijkste bron van inkomen, afgezien van de toeristische sector zijn haar 600.000 olijfbomen.
Het belangrijkste en de enige stad op het eiland, is Skiathos, aan de zuid-oost kust. Gesticht in 1830, neemt het de plaats in van de oude stad gelegen in een kleine beschutte baai omringd door twee lage heuvel ruggen.
straatje in Skopelos
De ruïnes van de middeleeuwse hoofdstad Kastro, zijn gelegen langs de westkust van een onneembare rots. De overige delen van de stadsmuren en de ophaalbrug kan men bezoeken met een boot of over het land via prachtige kronkelende zandwegen.
De weelderige en vruchtbare binnenlanden en de kloosters zijn inderdaad het meest aantrekkelijke gedeelte van Skiathos.
De hoogste met bomen begroeide berg reikt tot 438 meter. Rond het eiland bevinden zich 9 kleinere eilanden. Twee van deze, Tsougries genoemd, met een kleine haven voor jachten liggen voor de belangrijke haven en bieden een veilige ankerplaats aan jachten.
Hoewel het voorjaar iets later start en de herfst eerder begint blijft dit een bestemming waar u niet omheen kunt. Mis het dus niet!

Hier vandaan kunt u zeilen naar Skopelos, Alonisos en zelfs Skyros en het Halkidiki schiereiland wat het beroemde klooster Mount Athos huisvest.

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Griekenland en onze Griekse bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!