contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Ionische zee en Korfu

uitzicht op haventje in Ionian

Zeilvakanties in Griekenland.


Zeilen in Griekenland, de Ionische golf, beter bekend als het Lefkasgebied of Preveza of Korfu.
Lefkas Vooral geschikt voor de minder ervaren zeiler, terwijl Korfu ook voor de ervaren zeiler uitdagend is!

Zeilen in Griekenland.
De Ionische zee, aanbeveling voor de beginnende zeiler.

Korfu, Preveza, Levkas, deze drie prachtige Ionische basissen bieden relatief rustig zeilen met de combinatie van enkele opvallende leuke steden om te bezoeken.
Vanuit Korfu zelf kunt u kris kras oversteken naar het vaste land en daarna naar Paxos en Anti-Paxos.
Vanuit Preveza kunt u hetzelfde gebied bevaren in een andere volgorde of kunt u koers zetten door het Levkas kanaal naar Fiskardo en de binnen zee.
Levkas is de basis voor dit gebied en gemakkelijk te bereiken via de luchthaven van Preveza.

Indien u minder zeilervaring heeft kunt u ook deelnemen aan een flottielje.

Zeilen in Griekenland. kaart Preveza

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de vele eilanden van Griekenland, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Griekenland - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden een aantal flottielje routes in Griekenland - start vanuit Lefkas, Athene of Korfu.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.


Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheid


Perfecte keuze voor koppels en gezinnen die lichtere winden en eenvoudige navigatie door pittoreske eilanden willen.

Typisch Grieks straatje
Korfu en Preveza zijn beiden goed te bereiken met charter vluchten. De wisseldag voor de jachtverhuurbedrijven is op zaterdag, let daar goed op want er zijn ook veel zondagvluchten.

Korfu, Kerkira is het belangrijkste en meest noordelijke van de Ionische eilanden en ligt op slechts 1 nm voor de kust van Albanië en de Griekse regio Epirus (vasteland Griekenland). Er bevinden zich veel charter bedrijven en biedt zachte groene hooglanden in het zuiden en ruige kalksteen heuvels in het noorden, oplopend tot 911 m in de dubbele piek van Pantokrator. Anker bij Sidari ten noorden van Korfu om te zwemmen in het Canal d'Amour; volgens de overlevering blijven geliefden voor eeuwig samen leven. Paxos is een aantrekkelijk klein eiland ten zuiden van Korfu bedekt met subtropische vegetatie, prachtige badstranden en goede duik plekken. Aan de zuidkust is de Ypapanti zeegrot met zeerobben zeker een bezoek waard. Anti-Paxos ligt verder naar het zuiden en biedt mooie afgelegen baaien en stranden. De ongeveer 100 bewoners leven van het houden van schapen of visserij.

Zeilen in het Lefkas gebied.Ontdek Lefkas het 'Witte eiland'.

Voor anker in Griekenland Lefkas, (Lefkada) is een heuvelachtig eiland. Het ligt bij het Playia schiereiland in Acarnania, waarvan het wordt gescheiden door een ondiepe lagune variërend in breedte tussen de 600 meter en 5 km.
Het is nu verbonden met het vasteland door een dam en een veerboot. Het grootste deel van het eiland bestaat uit een reeks heuvels, oplopend tot een hoogte van 1158 m in de berg Stavrotas die naar zuid-west loopt en eindigt in kaap Doukato.
Volgens de overlevering is Sappho, van deze Leucadische Rots van glanzende witte kalksteen, afgesprongen voor de liefde van de knappe Phaon.
Lefkas heeft nooit een permanente natuurlijke verbinding gehad met het vasteland. De kiezel landtong op de noordelijke punt werd in de oudheid doorboord door de Corinthiërs om een kanaal voor de scheepvaart aan te leggen. Uitzicht op zee in Griekenland Net zoals de landtong ten zuiden van Lefkas stad, die in de Middeleeuwen ontstond als gevolg van het ontstaan van de zout - pannen.
Aan de zuidoostkust van Lefkas bevindt zich het prachtige ongerepte eiland Meganisi, met zandstranden en beroemde grotten en dus een prachtig gebied voor een ontspannen familie zeilvakantie, hetzij Bareboat of in een flottielje.
De havens en ankerplaatsen die zeker een bezoek waard zijn omvatten: Palairos, Mytika, Kastos, Port Leone, Episkopi, Papanikolis Cave, Vathi, Spartakhori, Menidion (Ambracian Golf), Sivota, Vasiliki en Rouda Bay.

Geschikt voor de beginnende zeiler. We hebben een zeer uitgebreid aanbod van jachten van alle drie de basissen en dit gebied van de Ionische Zee is uitermate geschikt voor de beginnende zeiler en degene die een rustige vakantie willen. Griekse molen

Korfu is ook een van de gebieden waar we flottielje zeilen aanbieden of een combinatie bungalow / flottielje vakantie.

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Griekenland en onze Griekse bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!