contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Saronische zee en Athene

uitzicht op haventje in Saronic

Zeilvakanties in Griekenland.


Zeilen in Griekenland, de Saronische golf, Athene en de Acropolis.
Bezoek Aegina, Poros en Hydra of blijf aan het vaste land, een prachtig zeilgebied met gematigde winden.

Zeilen in Griekenland.
Zeilen in de Saronische golf, met uitzicht op de Acropolis.
Huur een zeiljacht vanuit Athene en Poros. Kalamaki of Alimos marina, vlakbij Athene is onze basis voor de Saronische Golf jachtverhuur.
Het is de toegang tot een van de twee gemoedelijkere zeilgebieden in Griekenland.
Zeer goed gewaardeerd – zoals onze andere bestemmingen – uitgezonderd de drukke vakantiemaand augustus. De Saronische Golf biedt matige winden en een zeer aantrekkelijk landschap gecombineerd met ontwikkelde kleine steden zoals Poros, Hydra en Spetses.

Indien u minder zeilervaring heeft kunt u ook deelnemen aan een flottielje.

Zeilen in Griekenland. kaart Athene

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de vele eilanden van Griekenland, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in Griekenland - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: flottielje zeilvakantie is een geweldige manier om dit opwindend vaargebied te ontdekken.
Wij bieden een aantal flottielje routes in Griekenland - start vanuit Lefkas, Athene of Korfu.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!
GULET VAKANTIE: Volledig bemande gulets, traditionele houten jachten zijn erg leuk voor grotere groepen van 8 tot 20 personen.


Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheid


Betrouwbare winden en eilanden net ver genoeg uit elkaar voor een heerlijke zeiltocht zonder al te uitdagend te worden.

Door het kanaal van Corinthe
De Saronische Golf is dank zij de nabijheid van Athene – het belangrijkste jachtverhuur gebied in Griekenland.
Afgezien van de locatie maar ook de rijke geschiedenis van de oude plaatsen als Epidavros, Sounion, Poros, Aegina en Methana worden toeristen en zeilers aangetrokken naar deze wateren.
De meeste zeiljachten hebben hun basis in jachthavens langs de kust van Athene, waar de meerderheid van de jacht charter bedrijven opereren. Door deze hoeveelheid aan jachten varen velen dezelfde route naar Aegina, Poros, Hydra, enzovoort.
Om dit te vermijden kunt u het beste deze plaatsen voorbij varen aan het begin van uw vakantie en naar de oostkust van de Peloponnesos varen, waar er ongerepte havens en ankerplaatsen op u wachten.

De westelijke kust van de Saronische Golf is voornamelijk bergachtig met een bergkam die parallel loopt aan de kust (600 - 900 m) en oploopt tot 112 m in de buurt van het schiereiland Methana. De bergen zijn dor en onvruchtbaar, maar lager treft u ook bosrijke gebieden aan.


Afgemeerd in Grieks haventje

Goede wind om te zeilen in de zomer, zeilen in de Saronische golf.


De kracht van de wind in de zomer is sterk afhankelijk van waar u bent. Tijdens de zomer is de Meltemi de normale wind in dit gebied. Langs de kust van het Kanaal van Korinthe naar Kaap Sounion evenals het gebied tussen Methana en het vasteland (Attica), zal de wind met kracht 4-6 bft waaien uit NNE – NE richting.
De wind is minder sterk in de buurt van het schiereiland Methana en Poros, terwijl in de buurt van Kaap Sounion ze wellicht sterker is. Bovendien is de Meltemi in dit gebied minder regelmatig dan in de Cycladen.
De kust bij Athene is grotendeels bergachtig en onvruchtbaar en bevat ongeveer 60% van de industriële activiteiten van Griekenland. Vooral rond het eiland Salamis en het havengebied van Piraeus treft u dit aan.
Tussen Piraeus en Glifada is de kust bebouwd met hoogbouw appartementencomplexen; meer dan een derde van de gehele bevolking van Griekenland woont in Athene. Deze moderne architectuur van Athene botst met de oude gebouwen en schatten uit de historie.


Een droom zeilvakantie, zeilen rond Aegina, Epidavros (met zijn antieke theater), Poros, Hydra en Spetses.


Griekse molenDeze eilanden vertegenwoordigen een magnifieke verzameling van plaatsen om te bezoeken gedurende een 7 daagse tocht, dus kom zeilen in de Saronische golf!

Athene – Kalamaki (niet langer direct onder de landingsbaan) is onze belangrijke basis voor jachtverhuur.

Het is ook mogelijk een schipper in te huren op uw jacht. De schipper kent het gebied heel goed en kan u de mooiste plekken laten zien.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in Griekenland en onze Griekse bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!