contact@global-yacht.nl   |    +31 6 20553904

Zeiljacht huren Martinique

zeilen in Martinique

Beleef een fantastische zeilcruise vanuit Martinique. Een Franse ambiance in de West Indies.

Martinique is een heerlijk eiland met een uitgesproken Franse smaak, met veel mooie dorpjes aan zee, ongerepte stranden en goede snorkelmogelijkheden.

Een zeilvakantie vanuit Martinique betekent een paradijselijke vakantie tussen Saint Lucia en Dominica in de Kleine Antillen.
Martinique is een vulkaaneiland en heeft veel te bieden: geniet van de smakelijke Frans-Creoolse keuken, relax of wandel op de exotische zwarte zandstranden.

Heeft u niet voldoende zeilervaring, dan kunnen wij u helpen met een schipper.
typisch huis op Martinique

zeilvakantie keuzes:
ZELFSTANDIG ZEILEN: Ontdek de vele eilanden in het Caribisch gebied, ieder met een eigen kenmerk. We bieden een uitgebreid assortiment van bareboat jachten en catamarans vanuit alle bases in het Caribisch gebied - kies uit de vaargebieden hiernaast.
FLOTTIELJE ZEILEN: Er zijn helaas nog geen flottieljes in het Caribisch gebied.
MEEZEILEN: een onvergetelijke zeilvakantie. Zin in een zeilvakantie, maar u heeft nog niet genoeg zeilervaring? Of gaat u alleen op vakantie? Dan is meezeilen de manier om een onvergetelijke zeilervaring te beleven. Maar u kunt ook met een groep vrienden of uw familie een zeiljacht met uw eigen schipper huren!

Zoek uw zeiljacht in de zoekbox met online beschikbaarheid

kaart Windward eilanden


Het zeilgebied rondom Martinique is geschikt voor alle ervaringsniveaus, aanlegsteigers en mooringboeien zijn ruim voorhanden!


Een van de grootste eilanden in de Kleine Antillen (1.702 Km2) is Martinique, 80 km (50 mijl) lang en 35 km (22 mijl) breed. Het bergachtige eiland heeft 2 belangrijke toppen: vulkanisch Mont Pelee in het Noorden en Les Piton du Carbet in het centrale deel.

Bougainville, bamboe en wilde orchideeën bedekken de beboste terreinen. Bossen met vele variëteiten van bloeiende bomen begroeien de heuvels. Fort-de-France is de hoofdstad en belangrijkste stad. Het eiland heeft eindeloze stranden, witte zandstranden in het Zuiden en zwarte zandstranden in het Noorden. Verlaten baaien om te zwemmen en snorkelen, riffen, traditionele vissersdorpen, hete bronnen, weelderige regenwouden, ruige bergen en exotische bloemen en fruit zijn enkele oogstrelende kenmerken.

Martinique bezit de stijl van Frankrijk. Het zou Parijs kunnen zijn maar dan met een tropisch klimaat. De winkels verkopen de laatste nieuwtjes van Frankrijk, kunst galerijen theaters en musea tonen de Franse kultuur terwijl andere delen het klassieke Caraibisch beeld tonen.

Martinique Diamant eilandArawak en Caribische indianen noemden het eiland Madinina, ‘het bloemen eiland’. Columbus ontdekte Martinique op zijn tweede reis in 1493. Door de strijd van de indianen werd het niet ingenomen tot 1635. Toen maakten de Fransen het eiland tot het centrum voor de suiker productie. In 1640 werd de slavernij geïntroduceerd en afgeschaft in 1848. Martinique is een Franse provincie sinds 1946.

Frans is de officiële taal van Martinique en Creools is veel gebruikt. Aarzel niet om Engels te spreken want de mensen begrijpen je!

Martinique geniet van tropisch weer en Oostelijke passaatwinden. Het winter seizoen is meestal droog. Het is vochtiger vanaf eind Augustus tot het eind van Oktober. Gemiddelde luchttemperatuur varieert tussen 22 en 30 graden. De watertemperatuur schommelt tussen 24 en 28 graden. Tropische dagen zijn kort, de zon komt op tussen 5 uur 30 en 6 uur en gaat weer onder tussen 18 uur en 18 uur 30.

Het eiland is relatief eenvoudig te bereiken. U kunt vanaf Schiphol met Air France vliegen, met een tussenstop in Parijs. Een betrouwbare verbinding, met Kerstmis en Pasen is het druk en kostbaar.

Meer achtergrondinformatie over zeilen in het Caribisch gebied en onze Caribische bestemmingen vindt u hier.

Boek nu uw zeilvakantie!